Flotte skiforhold fortsatt, men på litt mindre områder

Løypene har smeltet bort i Eikedalen og Vestmarka, men på de mindre skiarenaene er det perfekte forhold fortsatt og best for morgenfugler.

DEL

LøyperapportMildværet har fortsatt i det siste, og årets første vårdag er ifølge tradisjonelle kalendere 1. mars. Fredag bød på skikkelig vårstemning i sentrum med sol og flott vær.

Det sto i skarp kontrast til for ett år siden, da det var en gjennomsnittstemperatur på 7,5 kuldegrader, og 11,9 på det laveste.

For skientusiastene er det flotte forhold i skianleggene i Larvik, Kvelde og Svarstad fortsatt, mens det utover i turløypene er stadig dårligere for skiturer.

Svarstad/Borgen

Det er fine forhold i anlegget og innover i skauen. Garderober er åpne, lavvoen klar med bålpanner og gode parkeringsmuligheter.

Vindfjell

Vindfjellsamarbeidet preparerer løypene fredag, og håper et værvarsel på kaldere temperaturer slår til.

– Da vil det være alle muligheter for fine skiturer fortsatt, forteller leder Ole Wiik.

Strekningen Viddaseter-Vindfjelltunet ble inspisert torsdag og der må det påfyll av snø og kulde, før det kan kjøres med løypemaskin.

Kvelde skiarena

Oppkjørte løyper: 5.5 km 

Stilart: skøyting og klassisk 

Sist oppkjørt: Vi kjører opp nytt lørdag morgen. Det smelter godt om dagen så vi prøver og kjører opp det som er mulig uten om skistadion.

For mer info se Kvelde ILs hjemmeside.

Lysløypa er åpen for alle og det er akebakke og mulighet for å grille.

Arrangement: Kvelde arrangerer skikarneval tirsdag 5. mars og klubbmesterskap 24. mars.

Nanset /Bjørndalen

Kunstsnøtraseen i Bjørndalen er åpen, ca. 1 kilometer løype. Løypene rundt Dammen er delvis smeltet.

– Nå ønsker vi oss gjerne litt kulde og is, melder skigruppa med glimt i øyet.

Larvik Ski/UTD Snøpark

– Fortsatt flotte forhold. Hele lysløypa på 2,5 km er kjørt og det er løype på jordet inn til Ulfsbakk, forteller Asbjørn Bratthagen, som sammen med flere har stått på hele vinteren for å sikre gode forhold.

– Jeg skal dosere opp mere snø i akebakken og prøve å fikse litt på hoppet slik at det blir bra. Neste uke er det meldt litt mer kulde og mulig litt snø, og da håper vi å lage en liten skicrossløype. 

Løypene ved skistadion er redningen for deg som skal gå på ski, mildværet har nå tatt de siste restene av turløypa til Eikedalen.

Artikkeltags