Gode skiforhold flere steder

ÅRUM: Fine forhold på Årum. Dette biledet ble tatt tirsdag i denne uka.

ÅRUM: Fine forhold på Årum. Dette biledet ble tatt tirsdag i denne uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til tross for at det i Larvik-distriktet er meldt om mellom seks og ni varmegrader lørdag og søndag, meldes det om påskeforhold flere steder.

DEL

Yr fortalte fredag formiddag at det fineste været blir på søndag, med mye sol og lite vind.

Men de som ønsker fine skiløyper, bør helst dra ut fra sentrumsnære områder. Ola B. Hamre fra Nanset kan fortelle at skiløypene i Bjørndalen / Dammen / Vestmarka ikke er blitt preparert denne uken på grunn av mildværet og at løypene blir ødelagt dersom løypemaskinen kjører i dem nå.

– Men det vurderes daglig om det skal prepareres. Den lille hoppbakken i Bjørndalen er imidlertid åpen for bruk, skriver Hamre.

Fra Kvelde meldes det om 6,1 km oppkjørte løyper (klassisk og skøyting). Lysløypa er åpen for alle og det er akebakke og mulighet for å grille her, skriver Kay Røland i Kvelde I.L.

I Vindfjell-traktene er forholdene mer optimale.

– Vi preparerte deler av løypenettet på onsdag og torsdag preparerte vi resten. Det kom fem til seks cm snø natt til torsdag, men det meldes fortsatt om mildt vær på dagen framover. Vi vurderer mer løypekjøring de neste dagene, basert på værutviklingen. Løypene kan bli harde om natta, men blir bedre i varmegradene utover dagen. Snødybden er 60–70 cm. Man kan følge Vindfjellsamarbeidet på www.vindfjellsamarbeidet.no hvor vi har GPS-sporing på løypemaskinen og webkamera ute i terrenget på ca. 400 m.o.h., forteller Ole Wiik, styreleder Vindfjellsamarbeidet.

Fra Lardal forteller Sølver Sjulstad at nærløypene i Svarstad kjøres fortløpende opp med snøscooter.

– Holemyra, Holejordene, Pålerønningen og Svarstad (fra kirka) er kjørt. Gjerpeland kjøres ikke pga. vanskelig passering under Fv 40. Oppdatering på Fb-siden «Holemyras Venner».

Også fra Skrim-traktene meldes det om fine forhold:

– Mildværet har selvsagt tæret godt på snøen, så med tanke på skiføret var det fint med litt påfyll. Torsdag var løypemannskapene ute og kjørte opp løyper, og leverte som alltid trikkeskinner i nysnøen. Også hos oss blir det påskelignende tilstander i løypene, hvor det sannsynligvis vil være harde spor på morgenen, og bløtere forhold utover dagene. Vår foregående anbefaling om Kvikklunsj, appelsin, solkrem, solbriller og klister holder derfor fortsatt stikk. Løypemannskapene vil holde høy beredskap, og sikre gode forhold for Styggemannsløpet som avvikles søndag, skriver de ansvarlige for Skrim-løypenettet i en pressemelding.

Fylkesanlegget i Borgen:

– Fortsatt gode forhold både her og innover skauen. Garderober er oppe, lavvoen klar med bålpanner og gode parkeringsmuligheter, opplyser Hege Melby.

Artikkeltags