Løyperapport: Påskesol og klisterføre

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er fortsatt gode muligheter for en skitur i kommunen denne helga, og spesielt lørdag er det meldt veldig bra vær med sol og vårtemperaturer. Det betyr at du bør ha med nok solkrem, klister, appelsin og masse drikke, for det blir varmt og godt hvis værmeldingen slår inn.

Larvik og Omegn Turistforening er blant dem som velger seg skitur i helgen. Og Ola Leinæs kan fortelle om utmerkede forhold.

- Vi har allerede fylt bussen som skal ta oss fra Bøkeskogen til parkeringsplassen på Omholt i Lardal. Derfra går turen sørover mot Viddaseter. Turleder er Hans Otto Janshaug. Dette er en fantstisk tur, og de løypansvarlige forteller om flott løyper. De blir kjørt opp i forkant av turen, forteller Leinæs.

Her er de løyperapportene vi har fått:

Vindfjellsamarbeidet

Været denne uka har gjort det krevende å kjøre opp skiløyper, med 10–15 varmegrader om natta, og ikke noe særlig med minusgrader om natta.

– Når vi kjører opp, smelter det raskt i sola. Vi vil vurdere været fra time til time i helga for å se når det er best egne å kjøre med løypemaskinen. Følg med på vår sporing, tipser Ole Wiik i Vindfjellsamarbeidet.

Kvelde skiarena

Oppkjørte løyper: 3km

Stilart: skøyting og klassisk

Sist oppkjørt: onsdag. Vi kjører så lenge det er snø, og kjører opp på nytt i helga hvis det blir nødvendig.

Info: Lysløypa er åpen for alle og det er akebakke og mulighet for å grille her

Larvik ski /UTD snøpark

Fortsatt masse snø på UTD snøpark, men løypemaskinen er litt syk om dagen.

– Vi får dessverre ikke kjørt løyper med den store maskinen. Vi håper deler kommer nå før helgen og den kan bli klar til klubbmesterskap tirsdag for Larvik ski, forteller Asbjørn Bratthagen i Larvik Ski.

Mannskapene vil kjøre opp nye spor med ATV fredag kveld og det er også løype for skøyting i lysløypa på 2,5 kilometer, og til Ulfsbakk.

Arrangement: Klubbmesterskap tirsdag 26. november.

Dette blir vinterens siste løyperapport for langrenn i Østlands-Posten, i samarbeid med skiklubbene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags