Gå til sidens hovedinnhold

Luftslott er de eneste byggene som aldri kan falle

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I over 30 år har Stavern skole vært et politisk tema, og vedtak har det vært mange av. Det nyeste kommunestyre vedtaket i denne saken er fra 2020, og går ut på å rehabilitere Stavern skole for 50–60 millioner. Arbeide skulle påbegynt flere ganger, men ble stoppet av kommunedirektøren som ønsket å utrede bedre bruk av pengene.

Er ikke 30 år lang nok tid til å fatte beslutning? Har det manglet på undersøkelser, kompetanse, engasjement? Hvor trykker skoen som gjør at det dryger så inderlig?

Innholdet i skolen må veie tyngst, selv om det når pedagogikk eller penger står opp mot hverandre så vinner nok pengeargumentet ofte forkledd som at innholdet og læring blir så mye bedre hvis «Tec graden» på bygget er høyest mulig, kanskje prinsippet er overførbart til læring på noe måte? Mon det.

Vi lærer nå engang for livet, ikke for skolen! Når det nå skal utredes på nytt, er jeg spent på argumenter og forslag som kommer opp. Frps: Per Manvik har allerede foreslått å legge rehabilitering ut på anbud for å få et konkret estimat, for å se hvor langt man kommer med 50 millioner.

Dette forslaget ble støttet av MDG, Bedre Larvik og noen modig sjeler fra Høyre. Dette forslaget kunne reddet æren til politikerne i denne saken. Forslaget falt! Hvis det på nytt skal diskuteres å bygge en storskole på Brunla så blir det nye rundere med skolestruktur debatt.

For å friske litt på hukommelsen:

I 2017 betalte Larvik kommune et konsulent firma 500000 kroner for en skolestruktur rapport som viste seg å være et plagiat, produsert likt for Sør Aurdal og Kragerø. Det virket som reneste bestillings verket. Det falt på sin egen urimelighet å bruke denne rapporten til noe nyttig.

Engasjementet til innbyggerne i denne saken, kan nok flere minnes ennå. Den gang ble aksjonsgruppa Bevar Jordet skole etablert av foreldre som er interessert i å bevare skolen sin. Gruppa er mye aktiv ennå, og har rundt 400 medlemmer.

Jeg regner med at mange vill være interessert i denne føljetongen, ikke minst Staverns befolkning!

Kommentarer til denne saken