Har du én million kroner til overs du ikke vet hva du skal bruke på? Da kan det å leie en diger seilbåt for en uke være noe for deg.

Den luksuriøse seilbåten Sharlou er observert i Viksfjord mandag kveld. Posisjonsdata på MarineTraffic bekrefter også at det er den nesten 43 meter (139 fot) lange seilyachten som er ankret opp utenfor Lamøya.

På nettsiden yatchcharterfleet.com kan du booke båten, til den smått ekstreme prisen på 108.000 euro per uke, pluss merkostnader. Her finnes det også flere bilder fra innsiden av det enorme fartøyet.

«Superyacht SARISSA combines ease of sailing with beautiful aesthetics, making her an ideal charter yacht for discovery and adventure across the globe» skryter utleieren på nettsiden.

LES OGSÅ: En sjeik? En saudiarabisk prins? Greg Norman? Spekulasjonene rundt luksusyachten er mange

Seil på nesten ett mål

Sportslig ansvarlig i Larvik seilforening, Jørn Spetalen har latt seg imponere av den enorme seilbåten. Han tok en tur ned på Bjønnes mandag for å studere Sharlou fra vannkanten.

– Det er en helt magisk båt, helt hinsides stor! kan han meddele.

Den største seilbåten Spetalen selv har seilt måler omtrent halvparten av lengden til Sharlou. Han forteller at båter av Sharlous størrelse overhodet ikke er vanlig i Norge.

– Det er helt spinnvilt, vi snakker et seil som er bortimot et mål stort. Med en så stor rigg så tar vinden tak i båten på en helt annen måte.

Det er mange sammenligninger man kan gjøre for å illustrere hvor stor denne båten faktisk er. Kjølen stikker 6,2 meter ned i vannet, så det er ikke uproblematisk å seile inn i alle fjorder og sund.

– Det er helt svinaktig dypt. Du oppdager fort noen steiner du aldri har oppdaget før, sier Spetalen.

Alt man trenger, og litt til

Seilbåten er bygd av skipsverftet Vitters i Nederland i 2011, og har plass til 10 gjester fordelt på 5 lugarer. Det er også rom for 6 kabinansatte.

Bak i båten kan en del av dekket slippe inn vann og gjøres om til et badebasseng. Det finnes samtidig gode muligheter for å sole seg på dekk med både sofaer og liggestoler.

Ved bruk av motorkraft kan seilyachten cruise med en fart på 10 knop, med en maks effekt på 490 hestekrefter. Med seilene ute i god vind, kan den enkelt komme opp i det dobbelte.

Med på kjøpet får du dessuten en 52 fot lang følgebåt, som kan nå en fart på 40 knop og sørger for «tørr og rask transport fra Sharlou til land». Det er selvfølgelig også en rib tilgjengelig, samt vannski, kajakker, padlebrett og wakeboard.

– På en regatta i helgen seilene jeg en relativt stor båt på 45 fot. Her er jo jolla fire meter lenger! ler Spetalen.

Hvem som leier Sharlou nå er uvisst. Det finnes flere pengesterke personer som har valgt seg Larvik kommune som feriested, og man skal ikke se bort ifra at det er en av disse som har valgt å ankre opp i nærheten av hytta si.

– Det må jo være en helt fantastisk opplevelse, og har du nok av penger, så tenker du vel ikke over leieprisen, sier Jørn Spetalen.