Lundhs vant «årets produkt»

VANT PRIS: Lundhs, her ved Hege Lundh, vant prisen Årets produkt for «Essence». Prisvinneren er flankert av (f.v.) Designindustriens Egil Sundet og Knut Skove fra juryen.

VANT PRIS: Lundhs, her ved Hege Lundh, vant prisen Årets produkt for «Essence». Prisvinneren er flankert av (f.v.) Designindustriens Egil Sundet og Knut Skove fra juryen. Foto:

Larvik-bedriften gikk helt til topps under designindustriens bransjedag tirsdag.

DEL

Lundhs er Nord-Europas største produsent av naturstein. De har skapt «Essence», en eksklusiv kolleksjon av vaser, fat og mortere, sammen med designerne Sverre Uhnger og Thomas Jenkins.

Tirsdag ble altså Larvikitt-produsenten hyllet for sitt design.

– Dette er en veldig hyggelig oppmerksomhet, fordi vi har lagt mye tid og engasjement i dette arbeidet. Vi er veldig stolte av denne serien med steinartikler som vi har laget sammen med to velrenommerte og dyktige designere, sier Hege Elisabeth Lundh, markedsdirektør i Lundhs i en pressemelding sendt ut av Pressenytt.

Tirsdag ble vinnerne av Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen kåret under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene. Lundhs vant prisen for årets produkt, og Hege Elisabeth Lundh sier hun er opptatt av de mange bruksområdene til den lokale Larvik-steinen Larvikitt.

– Den brukes verden over til fasader, gulv og benkeplater. De siste årene har vi opplevd økende interesse blant designere, arkitekter, kunstnere og sluttbrukere. Derfor tenkte vi det kunne bli spennende med en egen interiørkolleksjon i larvikitt, sier Lundh i pressemeldingen.

Designjuryen uttaler følgende om «Essence»:

 «Dette er en spennende leverandør av produkter basert på egen råvare, som er norsk. De har utviklet en serie produkter i samarbeid med to spennende designere. Produktene har skapt myke linjer i et ellers svært hardt materiale.»

Tilbehørsserien debuterte under London Design Fair i fjor høst. Den har ifølge Lundh fått stor oppmerksomhet i blant annet Storbritannia og Tyskland, og selges i noen få utvalgte butikker samt i Lundhs egen nettbutikk.

Artikkeltags