Gå til sidens hovedinnhold

Lurer du hva foreldrene og besteforeldrene dine hørte på for 50 år siden?

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka spiller Vidar Lønn Arnesen sangene som ungdom i Larvik stemte fram på 10 i skuddet i 1970. Kanskje deltok du eller hørte på programmet da?

Land og strand reiste de rundt for å lage programmer i flere år. Vidar Lønn-Arnesen & Co. fylte samfunnshus, gymnastikksaler og aulaer med unge jenter og gutter som lengtet etter ny og spennende popmusikk. En sommerdag i 1970 var det Larvik sin tur til å bestemme ukas toppliste i Ti i skuddet.

– Ungdommene på den tiden satt der og var veldig forventningsfulle. Mange av artistene vi spilte for dem var helt i starten av sin karriere, og Ti i skuddet var det eneste programmet i Norge hvor man fikk høre de nye platene, forteller Lønn-Arnesen.

Konseptet var enkelt. To ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet stemte på sine favoritter. De mest populære poplåtene, både norske og utenlandske, ble på denne måten rangert i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer.

Vidar Lønn-Arnesen, som i 1970 var en ung mann på 30 år, minnes at Ti i skuddet ble godt tatt i mot hvor enn de kom.

– Køene for å være med og stemme med mentometerknappene var lange. Om man var ung på 70-tallet og interessert i popmusikk, da var Ti i skuddet noe man måtte få med seg om man ville høre siste nytt, forteller han.

Veteranen feiret selv nylig sin 80-årsdag og sender fremdeles Ti i skuddet på riksdekkende radio. Nå under navnet Tid – i skuddet på Radio Vinyl. Det hadde han aldri sett for seg i sin ungdom.

– Nei, det drømte jeg aldri om. Vi hadde det så moro og var bare opptatt med det vi holdt på med. Man tenker jo ikke at det kommer en tid etter dette når man er så ung, sier jubilanten, som fylte år 22. juni.

I ukas sending er det topplisten fra Larvik 19. juni 1970 som skal spilles.

Slik stemte Larvik 19. juni 1970:

1. Chris Andrews – Pretty Belinda (173)

2. Christie – Yellow River (169)

3. Shocking Blue – Mighty Joe (153)

3. Frijid Pink – House Of The Rising Sun (153)

5. Clodagh Rodgers – Everybody Go Home The Party’s Over (152)

6. Creendece Clearwater Revival – Up Around The Bend (151)

7. Richard Barnes – Take To The Mountains (149)

8. The Pipkins – Gimme Dat Ding (146)

8. Norman Greenbaum – Spirit in the Sky (146)

10. Julie Felix – If I Could (El Condor Pasa) (141)

Jubileumsprogrammet sendes på Radio Vinyl fredag 10. Juli klokken 17.00 og i reprise søndag 12. juli klokken 19.00.

Kommentarer til denne saken