Gå til sidens hovedinnhold

Lys til ettertanke for 25. gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Trygg Trafikk i Vestfold kan nå se tilbake på 25 år med minnemarkering på E18 ved Skjee kirke. Søndag medvirker blant andre samferdselsminister Jon Georg Dahle og sanger Sigvart Dagsland for å gi sin støtte til pårørende.

Også veimyndigheter, utrykningspersonell og andre som ønsker å vise sin støtte vil delta på markeringen.

Nina Sandberg har opplevd å miste sin 12 år gamle datter i en trafikkulykke, søndag snakker hun med biskop Jan Otto Myrseth om det å leve videre etter å ha mistet et barn i en trafikkulykke.

Les også: Inger Kristine åpnet hjemmet sitt på nyttårsaften og ba en fremmed familie på feiring hos seg

– I løpet av de 25 årene vi har hatt denne markeringen har 257 mennesker mistet livet i Vestfoldtrafikken. Så lenge over 108 mennesker døde på veiene i Norge i 2018, så har vi en jobb å gjøre. Markeringer som «Lys til ettertanke» erstatter ingen, men det hjelper oss å holde fokus på veitrafikkulykkene. På en mørklagt E 18 forbi Borgekrysset og Skjee kirke vil tre lysende søyler minne oss om de tre som mistet livet på vestfoldveiene i 2018 og mange 100 fakler brenner for dem som har blitt skadet. Farten er satt ned 30km/t for gi rom for ettertanke og minne oss om at ikke alle er så heldige at de kommer frem til sine kjære, skriver distriktsleder i Trygg Trafikk, Mette Magnussen.

Les også: Ny Rema-butikk fikk alkoprikk-varsel: – Regelverket er uproblematisk

Etter samlingen i kirken, inviteres det til samvær med servering i Skjeestua, like ved kirken. Der blir det musikalske innslag ved Trond Trudvang.

Kommentarer til denne saken