Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4Lystbetont visemusikk på Galeien

Artikkelen er over 6 år gammel

Sommerkonserten «fra Jomfruland til Svenner» som også spilles på Galeiscenen i kveld byr på fine melodier, tekster spekket med lokal kysthistorie og ekte spilleglede fra trubadurene i «Skagerakkærne».

For anledningen har gruppa, som består av Gjermund Walle, Per Gunnar Bjørholt og Olaf Klunderud, med seg multiinstrumentalist Magne Hvilen og perkusjonist Ole Jørn Johansen – som begge er gode tilskudd til gruppa.

Sammen er musikerne en lystig gjeng som fremfører egenskrevne låter og tekster, med en lidenskap for lokalhistorie, kysthistorie og de små gleder i livet. På premieren ble de møtt velkommen av en fullsatt sal med ivrige fremmøtte som allerede fra første låt trampet takten og sang med; det er tydelig at Skagerakkærne har en solid fanskare i Larvik.

 

Les også: Skagerakkærne på Galeien

Musikerne tar seg gjennomgående tid til å fortelle om bakgrunnen for låtene og om hva gruppa står for. Med en folkelig og spøkefull tone og et velvillig og lattermildt publikum skaper de god stemning på Galeien.

Konserten varer i underkant av to timer, og består av to avdelinger som skiller seg markant fra hverandre. Der første akt kan bli i overkant lystbetont og lite variert, er andre akt mer allsidig, både i stemning, dynamikk og tema. Særlig viser gruppa en styrke og en formidlingsevne når de synger sine mer alvorspregede viser om krigsseilerne. Med vakre tekster og en egen intensitet er disse visene konsertens høydepunkt.

 

Konserten «Fra Jomfruland til Svenner» byr på visemusikk med gode tekster, god stemning og et hyggelig gjensyn med gruppa som kanskje er mest kjent som husbandet til Stavern Vise Versa.

Med et klart budskap om å verne om kysten vår, en evne til å fenge- og få med seg publikum og genuin spilleglede skaper kystens trubadurer i Skagerakkærne en god ramme for forestillingen.

Kommentarer til denne saken