Gå til sidens hovedinnhold

Må Skotta rives for å få plass til Colin Archer?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sent i august kom det fram at Tolleroddens Venner ønsker å plassere Colin Archer-skøyta «RS 14 Stavanger» i glass der restaurant vår, Skotta, ligger i dag.

Vi roper hurra for å styrke Larviks kulturarv og for et nytt landemerke i Larvik! Det er ikke vi imot, men må vi rive ned en av to bryggerestauranter i Indre havn i samme moment? Har ikke Larvik plass til oss begge?

Vi har drevet Skotta siden 2005, og har skapt en plass som mange av Larviks innbyggere nyter i sommersesongen. I løpet av en sesong har vi omtrent 15 000 besøkende på restauranten. Alle disse kan selvsagt få beskjed om at de må benytte seg av et av de andre tilbudene i Indre havn på sommeren, men det er ikke slik at alle stedene tilbyr det samme og tiltrekker seg de samme menneskene. Ønsker vi ikke å beholde det lille mangfoldet av restaurant- og utelivstilbud som Larvik har på sommerstid?

At Skotta blir værende er ikke ensbetydende med at det ikke er plass til Colin Archer-Skøyta. Det er andre muligheter for plassering av denne på Tollerodden. La oss snakke sammen og finne en løsning som gagner alle. Tenk om vi til og med kunne samarbeidet? Colin Archer-dagen på Tollerodden! Dere står for foredrag, formidling av Larviks historie og guidede turer – vi står for mat og drikke?

Det har alltid vært viktig for oss at Skotta bidrar til å opprettholde de fine uteområdene på Tollerodden. Derfor har vi brukt mye tid og omtanke på det visuelle uttrykket på Skotta, i form av planter, maling og vedlikehold. Vi har hatt en god dialog med kommunen og forholdt oss til krav om stengetider og støynivå. I de 15 årene vi har drevet Skotta har vi fått minimalt med klager og ønsker mer enn gjerne å samarbeide. For oss er det ønskelig å bli inkludert i diskusjonen og bidra til å finne en løsning som gir rom for alle og som samtidig utvider tilbudet på Tollerodden.

Hva sier dere til en kopp kaffe?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.