Maja (17) fra Tjølling er ny fylkesleder i Natur og Ungdom

NY FYLKESLEDER: Maja Angeltveit har markert sitt engasjement for miljøet i flere år allerede. Nå er 17-åringen ny fylkesleder i Vestfold og Telemark Natur og Ungdom.

NY FYLKESLEDER: Maja Angeltveit har markert sitt engasjement for miljøet i flere år allerede. Nå er 17-åringen ny fylkesleder i Vestfold og Telemark Natur og Ungdom. Foto:

Av

I vår var Maja Angeltveit med på å arrangere historiens største ungdomsdemonstrasjon i Norge. Nå er hun blitt fylkesleder i Vestfold og Telemark Natur og Ungdom.

DEL

Maja Angeltveit (17) ble under Vestfold og Telemark Natur og Ungdoms årsmøte nylig valgt til leder og landsstyrerepresentant.

Under årsmøtet ble det også vedtatt at fylkets hovedsaker i 2020 skal være jordbruk og naturvern.

I 2019 var Maja lokallagsleder i Larvik Natur og Ungdom (Larvik NU). Lokallaget har markert seg med blant annet vardebrenning for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og stands på Bølgen Kulturhus.

Maja var sentral da det ble arrangert klimastreik på torget i mars 2019, hvor det var samlet nærmere 200 demonstranter.

– Vi streiker fordi vi mener at staten ikke tar ansvar når det gjelder miljøspørsmålet. Ved å streike håper vi at politikerne legger merke til at det er mange som vil ha en endring og som er redde for vår egen framtid, sa Maja Angeltveit da.

(Saken fortsetter under bildet)

SAMLET: Ungdom samlet seg på Torget for å protestere mot miljøpolitikken i mars. Leder av Natur og ungdom i Larvik, Maja Angeltveit, holdt appell.

SAMLET: Ungdom samlet seg på Torget for å protestere mot miljøpolitikken i mars. Leder av Natur og ungdom i Larvik, Maja Angeltveit, holdt appell. Foto:

Sommerferie med jobb

Ferien brukte Maja brukte på Grønt Spa’tak, noe hun sier hun lærte utrolig masse av.

– Det er en av de beste opplevelsene jeg har hatt. Jeg ble plassert på Eikenes gård og jobba der i 10 dager. Det var utrolig lærerikt men også veldig moro. ... og litt slitsomt legger hun til og ler.

– Jeg har fått masse respekt for bønder nå. De gjør så utrolig mye hardt og allikevel kjempeviktig arbeid.

Maja gleder seg til å engasjere både aktive og inaktive medlemmer ytterligere men hun håper også på å få vervet mange nye i den kommende perioden.

– Stå sammen

– Jeg syntes det er viktig at vi som er miljøengasjerte står samlet da dette gir mer gjennomslagskraft. Derfor jobber vi for at medlemmene er så engasjerte som mulig, og at alle støtter oss i kampen for et bedre miljø hver eneste dag, enten de er aktive i lokallag eller ikke. Aktive medlemmer har mest gjennomslagskraft, og de får ting gjort i nærmiljøet. Allikevel, om man bare ønsker å støtte saken men ikke har veldig mye tid, har inaktive medlemmer også en effekt.

Et av Angeltveits mål for det kommende året er å få flere til å engasjere seg i lokallagene i Horten, Tønsberg, Larvik og Skien. Hun håper å lokke med spennende aksjoner, seminarer og ikke minst en sommerleir som i 2020 arrangeres på Vevring i slutten av juli.

Natur og Ungdom er den største miljøorganisasjonen for unge i Norge med over 9.000 medlemmer fordelt på over 70 lokallag. Under landsmøtet som ble avholdt i januar, ble Therese Hugstmyr Woie ble valgt til ny leder. De viktige kampene Natur og Ungdom tar i 2020 er blant annet kampen mot gruvedumping i Førdefjorden og Repparfjord, kampen mot tredje rullebane på Gardermoen, og klimasøksmålet i høyesterett som omhandler kampen mot oljeboring i iskantsonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken