(Telemarksavisa)

Onsdag ettermiddag rykker politiet ut til Valebø stasjon.

En person har vært utagerende mot andre passasjerer og mot togpersonalet.

– Gjerningspersonen skal ha slått til flere personer, blant annet lokføreren, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

Nødbremsene utløst

Nødbremsene på toget har blitt utløst.

Det er så langt ikke kjent hva som er bakgrunnen for hendelsen.

Klokka 14.21 har politiet ankommet stedet.

– Vi har kontroll på gjerningspersonen, melder politiet.

Kommunikasjonssjef i Vy-gruppen, Åge-Christoffer Lundeby, bekrefter at de har hatt en hendelse på et tog på Bratsbergbanen.

– Toget står i ro og politiet er tilkalt. Ut over dette så ønsker jeg ikke å kommentere saken. Det er politiet som nå må få lov til å finne ut av hva som har skjedd, sier Lundeby.

– Ikke det lureste en kan gjøre

Operasjonsleder Jan Tore Gregersen i Sør-Øst politidistrikt sier at det er en gutt på under 18 år som er mistenkt i saken.

– Det er en person som har vært litt utagerende mot andre togpassasjerer, og så har han slått til togkonduktøren. Vi er der oppe nå og tar en samtale med ham, for å høre hva som har skjedd, sier Gregersen.

Han sier at gutten mest sannsynlig ikke vil bli pågrepet, på grunn av sin lave alder.

Han bekrefter også at gutten dro i togets nødbrems.

– Det er nok ikke det lureste en kan gjøre, og jeg skjønner hvis folk har blitt litt skremt, sier Gregersen.

Operasjonslederen sier at togkonduktøren ikke skal ha fått noen skader etter slaget fra gutten.

– Jeg antar at toget skal kjøre videre, hvis det ikke allerede har gjort det, sier Gregersen til TA ved 14.50-tida onsdag.

Skremmende

Telen har vært i kontakt med en skoleelev fra Notodden som er på toget. Hun ble vitne til at en person gikk amok på Bratsbergbanen for noen minutter siden.

– Jeg følte det ikke truende selv, men det var skremmende å se at dette skjedde. Nå er politiet her og personen blir tatt vare på. Vi har fått beskjed om at toget må returnere til Skien, sier skoleeleven som pendler mellom Notodden og Grenland.