Maren Sofie med 4. plass i Hovedløpet

STERK PRESTASJON: Maren Sofie Fremstad fikk en kjempesterk 4. plass på sprinten i helgen.

STERK PRESTASJON: Maren Sofie Fremstad fikk en kjempesterk 4. plass på sprinten i helgen. Foto:

Av

I helgen har det vært Hovedløpet for landets 14–16 åringer. Larvik OK hadde 5 løpere med i årets konkurranser i Lørenskog i regi av Østmarka OK. 

DEL

Fra leserne Lørdagens langdistanse foregikk i Gjelleråsen med målgang ved SNØ (den nye skihallen) i Lørenskog. Her var det o-teknisk krevende med mye kurvelesing og diffuse områder innimellom alle stiene. Søndag gikk sprinten inne i Lørenskog i typiske blokkområder der det også var lagt inn kunstige sperringer i terrenget.

Sprint

Det var Maren Sofie Fremstad (D14) som sto for det beste løpet av våre med en kjempesterk 4. plass på søndagens sprint. Hele klubben gratulerer med en fantastisk plassering!

Maren Sofie er rask til å løpe, og har fått til o-teknikken bedre og bedre i år. Strekktidene viser solid løping, med to små tidstap til 10. post og 12. post. Hun fikk virkelig opp farten med god flyt etter 6. post. I mål var Maren Sofie 2.41 bak den suverene Eira Skaarer Wiklund (Nydalen). Hun vant med 1. 47 til Nora Halvorsen (Freidig) på 2. plass. Mens Maren Sofie var 28 sekunder fra pallplass. I samme klasse ble det også premie til Pernille Zagar med en flott 14. plass.

VENNINNER OG ORIENTERINGSLØPERE: Maren Sofie (t.v.), Pernille Zagar og Annika van Raaij (Hedrum OL).

VENNINNER OG ORIENTERINGSLØPERE: Maren Sofie (t.v.), Pernille Zagar og Annika van Raaij (Hedrum OL). Foto:

I D15 hadde klubben også 2 løpere med Agathe Brathagen som best på en flott 30. plass, mens Iril Ringheim plasserte seg fint som nr. 40 i samme klasse. Agathe løp litt feil retning ut av startposten, og tapte litt ekstra i åpningen av løpet.

Langdistanse

Under lørdagens langdistanse var Maren Sofie også raskest av klubbens løpere med en solid og flott 18. plass. Maren Sofie åpnet fint, men bommet litt på kortstrekkene til 3. og 4. post. Det forsvant også noen minutter på 7. post. Her kom Pernille på 21. plass et drøyt halvminutt bak Maren Sofie. Pernille har løpt et jevnt og godt løp uten å gjøre så mange store feil.

I D15 løp Agathe seg opp til 21. plass i mål etter mye tidstap på 1. post. Agathe var innom 4 andre 1. poster, før hun fant sin egen. I samme klasse kom Iril på en flott 32. plass. Iril hadde en liten bom på 2. post og litt tidstap på langstrekket til 3. post. Etter dette gikk det fint, og Iril klatret oppover på resultatlisten nesten for hvert strekk etterpå.

Henrik Kaupang Lye løp også langdistansen i den tøffe klassen i H16. Han kom i mål på en flott 24. plass av 56 løpere. Henrik har lenge slitt med kneskade, og har ikke fått trent den mengden han ønsker. Målet var å bevise at han er god til å orientere, og det viser strekktiden at han er. Det er kun vesentlig tidstap på kortstrekket til 6. post. Der mistet han ca. 1 minutt. Vi håper at Henrik kommer godt i gang med treningen igjen, slik at han kan bli klar til junioralderen starter opp til neste år. Henrik sto over sprinten for å spare kneet sitt.

Nå fortsetter ungdommene våre på O-landsleiren mandag og tirsdag. Da blir det mange spennende treninger og snodige øvelser som arrangøren har funnet på. Ungdommene har her mye å glede seg til. I år blir det dessverre ikke noen kretsstafett pga. smittevernsituasjonen.

Neste år går O-landsleiren og Hovedløpet i Levanger med Frol som arrangør.

LES OGSÅ: Firedobbelt til Brunlanes-skytterne – lokal juniorskytter vant sammenlagt

LES OGSÅ: Fram forsterker trenerteamet – men kansellerer spillerkontrakt

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken