Maskeball

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et virus tok kvelertak på verden med lynets hastighet i 2020. Dyrket fram og uforsiktig sluppet fri fra et laboratorium i Kommunist-Kina? Eller som følge av at kineserne spiser flaggermus og hunder og katter og eksotiske dyr? Kulinariske retter som innbringer underernærte bønder i utkantstrøkene 600 milliarder om året, ifølge partiet.

Nyliberalisme og hjernevask i kinesisk innpakning hadde tatt lysten på væpna opprør fra noen hver. Partiet senket jernteppet. All kritikk mot diktaturets pandemistiske rolle forstummet i norske medier. En kjent variant av Nobels fredspris i kommunistisk regi. Men så er da også forhandlinger om en bilateral handelsavtale mellom Norge og det professor Stein Ringen kaller det perfekte diktatur, i en sluttfase. Og spurver ber ikke traner opp til dans.

Usynlig død prikket oss på skuldrene. Viruset fylte opp all verdens helsevesen. Enorme muligheter for å tjene penger dukket opp som troll i eske. En uslåelig kombinasjon sammen med muligheter for å redde menneskeheten, frembrakte vaksiner på rekordtid med mangelfulle bivirkninger på resepten. Mediene flommet over. Helsebyråkrater og eksperter og politikere strøk oss beroliget over angsten, der vi barrikaderte oss i selvpålagte karantener og tvungen isolasjon mens den lokale kjøpmannen leverte oss mat på døra:

Folkens! Vi har sikret dere millioner og atter millioner doser av ymse vaksiner. Til jul kan vi starte behandlingen. Halleluja! Halleluja! Alle skal få! Alle skal få! Og til St. Hans kan vi falle om halsen på hverandre. Puste lettet inn og ut!

Men så muterer viruset til mer smittsomt. Sprer seg enda fortere mot verdens ytterkanter. Nye smittetopper fra ymse bedehus og andre campus. Det advares mot en ny bølge. Samtidig bestiller Norge millioner ekstra doser. Minst sju millioner, lyder det bak maskene. Eller var det ni. Sukk. Aha! Endelig. Snart har vi tatt knekken på dette røde svineriet, folkens. God jul og godt nytt år!

Vi har en plan, fortalte myndighetene oss, og listet opp rekkefølger på hvem først og sist til fatet. Kommunene har fått ansvaret for vaksineringen av befolkningen. Et forvaltningsnivå som fra før av står til halsen i urealiserte planer. Det luktet kaos. Behovsrekkefølger endres. Dosene ankommer Norge, men bare i små kvanta. Et fåtall er brukt. Noen gamle dør dager etter den første dosen.

Norge sitter med svarteper. Vi har bestilt millioner doser, men skulle kjøpt. For dyrt for et land med elleve tusen milliarder på bok. Og havnet sist i køen. Først til neste jul kan hele befolkningen være vaksinert, lyder det. Det tviler vi på. Så får vi trøste oss med at det er de saktmodige som skal arve Jorda.

Viruset tåler visstnok varme dårlig. Kanskje må vi håpe på global oppvarming mens vi venter på hvorfra neste pandemi kommer. Dette viruset skal, opplyser kommunistene, ha blitt importert fra Norge i nedfrosset i en kasse oppdrettslaks.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken