KØ: Da ØP var på Amfi minutter før polet åpnet, strakte køen seg helt bort til Kitch'n og Norli. Foto: Silje Langvik Les også Her strakte køen seg nesten halvveis rundt senteret
SUKSESS: Da den nye restauranten åpnet i august i år, ble den umiddelbart en stor suksess. Foto: Kjersti Bache, arkiv Les også Åpnet med stor suksess i sommer – det hadde de ikke lov til: – Bevillingssøker var i «god tro»
PIZZAKONGER: Daniel Bondoc og hans pizzapartner har stor suksess med vogna utenfor Down Town. Foto: Stian Kittilsen Les også Solgte for en halv mill. første måneden – nå kan Larvik stå for tur: – Maten smaker virkelig bra!
GLEDER SEG: Lars Møllen er daglig leder ved Circle K-stasjonen i Nansetgata. Foto: Lasse Nordheim Les også Inngår historisk samarbeid med restaurantgigant: – Nå gleder vi oss skikkelig
FORNØYD: Lilly Skow Røed ved Pakkhuset er storfornøyd med sommeren. – Det er hyggelig at så mange tar turen! Foto: Maria Bye Brattbakk Les også Lilly er storfornøyd med sommeren: – Her er det stort sett fullt hver eneste dag
KLARE FOR MAT: – Vi dro til Miami Beach i Florida, og ble veldig forelsket i mexikansk-inspirert mat, forteller Preben Gulliksen (t.v.) og Anwar Hilmarsen. Foto: Inger Lene Omholt Steen Les også – Folk har masa så fælt om at vi må åpne, så nå gjør vi det
– Ikke farlig: Ernæringsprofessor Jøran Hjelmesæth mener voksne fint kan drikke 4-5 liter lettbrus om dagen. Foto: Scanpix/Sykehuset i Vestfold Les også Professoren avliver myter om lettbrus: – Jeg skammer meg ikke
OPPGRADERER: Franchisetaker Magnus Dagestad i McDonald's er i gang med oppgradering av flere restauranter. Arkivfoto Les også McDonald's Fokserød stenger én dag for å gjøre klar ny oppgradering: – Vi gleder oss
NYTT KJØKKEN: Det er Ilir Kryeziu som driver restauranten Del Mare i Kilen. Sammen med seg har han kona, tre på kjøkkenet og to-tre andre til å servere og hjelpe til. FOTO: Vibeke Bjerkaas Les også Restauranteieren fra Larvik har gjort en totalrenovering: – Nå skal vi være klare til å ta imot flere gjester
Foto: Se mail for generelle leveringsbetingelser. Evnt. +47 98051733 Les også Circle K gir opp folkekjært wiener-tilbud: – Jeg føler meg lurt
NAM: Fiskesuppe er blant rettene vi bestiller på Victoria. Foto: Per-Åge Eriksen Les også Bedre mat får du neppe på noen pub i Telemark
VIL SELGE: Thomas Jensen selger møbelet som gir ekte barstemning i stua. Foto: Privat Les også Thomas (27) selger tappetårnet sitt: – Det er ganske populært på fest, ja
FÅR INNGANG HER: Den nye restauranten åpner om cirka tre måneder. Foto: Lasse Nordheim Les også Snart åpner et nytt spisested her: – Det blir både takeaway og mulighet for å spise på stedet
BEST PÅ TRIPADVISOR: Tone Brandsæter og Hungry Heart Cafe topper listene i Larvik. Arkivfoto. Les også Tone har Larviks mest populære spisested: – Skal man gjøre noe, må man gjøre det skikkelig
Les også La ned i Larvik i sommer – nå har restaurant-gründerne måttet kaste inn håndkleet et annet sted
OVERTAR KAIKANTEN: Anwar Hilmarsen (t.v.) og Preben Gulliksen overtar driften av Kaikanten i Stavern i 2020. Foto: Anton Stensby Les også Disse gutta tar over nok en restaurant: – Vi vil fokusere på gode grillretter
Daglig leder for Spesialgrossisten Vestfold Telemark, Jan Thore Lauritzen, mener at den grumsete julebrusen er helt spesiell og at den er verdt å prøve. Foto: Silje Langvik Les også Larvik-selskapet steppet inn for å redde lokal julebrus - nå er den mer populær enn noensinne
NY BURGERKONGE: Fra 1. september overtok Magnus Dagestad eierskap og styringen av McDonald's-restaurantene i Skien, Porsgrunn, Tønsberg, Fokserød, Sandefjord og Larvik. Les også Magnus (39) kjøpte seks burgerrestauranter – nå starter han en storstilt rekruttering i hele distriktet: – Vi vil trenge en større stab i Larvik også
BYR PÅ MER: Eier og kokk Joginder Singh og sønn og daglig leder Rishav Thakur åpner nå for lunsjservering i den populære indiske restauranten på Torget. Foto: Per Albrigtsen Les også Denne restauranten går så godt at de vil servere lunsj også: – Det blir retter vi ikke har på kvelden
NY EIER: 1. september overtar en Oslo-mann ved navn Magnus Dagestad McDonald's ved Nedre Langgate, i tillegg til fem andre McDonald's-restauranter i Vestfold og Telemark. Sem-bosatte Anders Spiten har bygget opp flere av restaurantene, og har nå solgt for en ennå ikke offentlig pris. Foto: Asbjørn Olav Lien Les også Selger McDonald's på Nordbyen: – Et fint tidspunkt å avslutte på
MYE JOBB: Å brygge øl har vært John Arne Ustads hobby siden han var atten år. Det er over tjue år siden nå, og på den tida har smakene forbedret seg mange hakk. Nå er han klar til å friste kunder i Stavern med brygget. Foto: Therese Eskelund Les også Drømmen er blitt virkelighet for John Arne: – Nå kan jeg endelig gjøre det jeg liker best
SPESIELT KONSEPT: Lars Jørgen og Bodil Mørland driver hjemmerestauranten «Villa Karen», som er den eneste restauranten i Larvik av sin sort. Foto: Isak Gjerken Rakke Les også 1,5 år etter oppstart trives Lars Jørgen og Bodil fortsatt med det unike konseptet: – Det er ganske intensivt
ERSTATTERE: Siden begynnelsen av juli har kafélokalet i Nansetgata 102 stått urørt. Nå ettersøker huseier potensielle leiere. Foto: Silje Langvik Les også Da Ståle overtok bygget hadde han stor tro på leietakeren, nå søker han etter en ny
SNART KLAR: I løpet av juli skal planen for Becks-lokalene trolig være klarlagt, men foreløpig røper ikke Fritzøe Eiendom hvilke aktører som er aktuelle. Foto: Silje Langvik Les også Planene for Becks-lokalene er snart klare
BUBBLE TEA: T-house åpner på Torget i Larvik, og der skal Lise Gusland selge bubble tea. Foto: Ilja Sofie Jakobsen Les også T-house åpner i Larvik sentrum
BURDE SETTES PÅ DAGSORDENEN: – Det burde tas opp på prinsipielt grunnlag om alkoholfritt øl kan settes sammen med for eksempel brusen i kjøleskapet, mener Espen Halvorsen. Han savner et alkoholfritt alternativ til øl, og da vil han ha det kaldt. Foto: Therese Eskelund Les også Espen har kontaktet kommunen for å endre dette: – Det er diskriminerende
PRISKRIG PÅ 17. MAIVARER: – Konkurransen om å ha de laveste prisene er knallhard, men vi har lovet våre kunder at vi skal være med i krigen for billigst mulig mat, sier kjededirektør Christian Hoel hos Extra. Foto: Paul Weaver, Nettavisen Les også Matvarekrigen før 17. mai tilspisser seg – kutter prisen på flere titalls varer
NY MULIGHET: Her blir det trolig full drift med både mat og alkoholholdig drikke på menyen til sommeren. Foto: Thor Kenneth Løvenfalck, arkiv Les også I fjor mistet de retten til å servere både vått og tørt – nå vender rådmannen tommelen opp igjen
NYTT NAVN: Texburger-navnet er historie i Larvik. Nå står det «Janickes Grill» utenfor hjørnelokalet på Torstrands Torg. Foto: Lasse Nordheim Les også Derfor heter det ikke Texburger her lenger
TORVET 1: I de gamle lokalene til Tønsberg rådhus og fengsel kommer O'Learys i mai. Foto: Even Berthelsen Les også Kjemperestaurant begynner å ta form: – Kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har sett
VIL BYGGE OM: Slik kunne det sett ut på Brygga Uteservering til sommeren, men prosjektet er nå satt på vent. Foto: Spir Arkitekter (illustrasjon) Les også På denne ombygde uteserveringen får du likevel ikke tatt deg en matbit til sommeren
TIPSER FOR GOD SERVICE: Steinar Vikholt og Malin Kleppe pleier å gi litt tips når de er på restaurant – og justere den etter hvordan service de har fått. Foto: Vegar K. Vatn Les også Tipse, eller la være? Dette mener restaurantsjefen, matanmelderen og gjesten
TOMT: Da Nettavisen var innom en Coop-butikk onsdag var plassen der Lohengrin-sjokoladen til Freia vanligvis ligger, tom. Sjokoladen som har vært på markedet siden 1911, tas ut av produksjon på grunn av dårlig salg over flere år. Foto: Sindre Nalum (Mediehuset Nettavisen) Les også Freia slår tilbake mot sjokoladeaksjonister
KOSTE SEG: Ingebjørg Hobæk (t.v.), Sander Hobæk Larsen og Desiree Hobæk fullroser både maten og konseptet. Foto: Lasse Nordheim Les også Folket elsker å spise middag for en hundrings – og skryter maten opp i skyene: – Dette var snadder!
FORTSETTER: Anita Berg har overtatt Smultringbua og lover kundene den samme service og den samme menyen som før. Les også Da det populære gatekjøkkenet ble lagt ut for salg, kastet Anita seg rundt og sa opp jobben
MYE BEDRE ENN SIST: Tønsbergs Blads matanmeldere har igjen avlagt restauranten på Farris Bad et besøk. Foto: Lasse Nordheim, arkiv Les også Sist var TBs matanmeldere svært skuffet. Denne gangen sto overraskelsene i kø!
Stor festival: Eirik, til venstre, og Henning Andersen inviterer til sin andre vinfestival i Larvik. Denne gangen i Sliperiet i Hammerdalen. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene, Østlands-Posten Les også Snart kan du smake på så mye vin du vil i Sliperiet
DÅRLIG FOR TENNENE: Ingeborg Jacobsen Linaae (27) har merket en økning i ungdoms bruk av energidrikk, og mener det kan være veldig skadelig for tannhelsa. Christoffer Thomas Ek (18) sier likevel at han trenger det for å komme seg gjennom skoledagen. Foto: Håkon Lexberg Les også Denne trenden blant ungdommer ser Ingeborg (27) store problemer med: – Tennene kan smelte bort
UTESERVERING: Slik kan det se ut på Brygga Uteservering til sommeren. Foto: Spir Arkitekter (illustrasjon) Les også Vil satse millioner for å gi denne restauranten en ekstrem forvandling: – Egentlig har vi hatt lyst til å rive og bygge nytt fra dag én
PANGSTART: Stasjonen åpnet dørene i midten av oktober, men har allerede markert seg som en av landets beste restauranter: – Vi er utrolig happy for mottagelsen vi har fått i Tønsberg, sier Tom Victor Gausdal. Foto: Kirvil Håberg Les også Den nye Vestfold-restauranten er blant landets beste: – Dette er vi utrolig stolte av
BEST: La Pergola er den beste julematrestauranten Tønsbergs Blad har testet i år. Foto: Erik Wold Aunemo Les også Denne restauranten gikk helt til topps i stor julemat-kåring: – Innertier!
FORNØYD: En glad kaptein på juniorlandslaget, Geir Magnus Svae fra Steinsholt, forteller at lagånden og samarbeidet i laget har vært fantastisk under konkurransen, og at de er godt fornøyd med pallplassering i VM. Foto: Eirik Nilssen, Matbyrået Impuls Les også Superkokk Geir Magnus har all mulig grunn til å juble: – Vi er svært godt fornøyd
Brygga 11 ligger noen meter fra sjøkanten i Sandefjord. Rubb og Stubb lot seg virkelig imponere av Geir Skeies restaurant. Foto: Stubb Les også 100 prosent fiskelykke
BÅSER: Deler av restauranten får «båser» man kan sitte i. Foto: Henrik Ulrichsen Les også Her kommer Burger King – bli med på en sniktitt i den nye E18-restauranten
STOLT: Rolf Huseby er stolt og glad over at Norske Akevitters Venner avdeling Vestfold kan presentere sin første egen akevitt. Les også Markerer jubileet med egen dram: – Vi er i stadig vekst
RUND OG FIN: Tommy Sundal kan kun servere sin egen akevitt på Bøkekroa. Den er ikke å få tak i på Vinmonopolet. Les også Nå går Tommys store drøm i oppfyllelse: – Når vi får denne muligheten kan vi ikke si nei
STREKMUNN: Mattilsynet besøkte Sandefjord i uke 40 og delte ut to strekmunner. Fotomontasje: Vibeke Bjerkaas Les også To restauranter fikk strekmunn da Mattilsynet kom på besøk: – Det er ikke skummelt å spise maten vår
POPULÆR: Innehaver Luom Thi Nguyen og de andre ansatte på My Café har hatt hektiske dager etter TBs restaurantanmeldelse. Foto: Truls Lian Les også Besøksboom hos restauranten etter matanmeldernes toppkarakter: – Alt kom som en bombe
FIKK NEI: Havaristen har lenge vært et populært serveringssted i sommerperlen Nevlunghavn. Foto: Thor Kenneth Løvenfalck, arkiv Les også Her får de ikke lenger servere verken vått eller tørt
POPULÆRT: Utover kvelden var det et jevnt sig av kunder som hadde bestilt varer. Primus motor for Reko-ringen i Horten er Per Egil Pedersen. Han lever kylling som har gått ute på gress. Foto: Ellen Johannessen Les også Her får du vite navnet på kyllingen du kjøper