Gå til sidens hovedinnhold

Bør du kaste forseglingen – eller ikke?

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis du er en av dem som beholder forseglingen på etter å ha åpnet produktet, kan du like gjerne slutte med det.

(Siste)

(Nettavisen) En rekke melkeprodukter, som kremost, yoghurt, rømme og kesam, har en ny forsegling innenfor lokket. Når man åpner produktet, er det naturligvis nødvendig å rive av forseglingen også, men hva gjør du med den etterpå?

River du den helt av og kaster den? Eller river du den halvveis av og lar den ligge under lokket frem til produktet er tomt?

Er det i det hele tatt noen vits i å la forseglingen være på?

Nei, sier Mimmi Granli Jensen, kommunikasjonsrådgiver i TINE.

– Oblatets funksjon er å gjøre begeret lufttett slik at det ikke kommer oksygen til. Når oblatet først er åpnet, har det altså gjort sin nytte og kan kastes uten at det vil påvirke holdbarheten på produktet, sier Granli Jensen.

Produktet holder seg altså like lenge, uavhengig av om forseglingen er på eller ikke.

Det var den danske gratisavisen Søndagsavisen som først skrev om temaet. Jesper Skovlund, PR-manager i Arla, sier akkurat det samme som Granli Jensen, nemlig at det er opp til hver enkelt om man ønsker å beholde forseglingen på, men at det ikke vil påvirke produktets kvalitet.

Så snart produktet er åpnet, vil holdbarheten være begrenset. Selv om mange forholder seg til holdbarhetsdatoen, anbefaler Granli Jensen å bruke sansene sine før man kaster et produkt som tilsynelatende er helt fint, men kanskje har gått ut på dato.

– Produktet kan også holde seg mye lengre enn holdbarhetsdato om det lagres riktig, derfor anbefaler vi alle å se, lukte og smake på produktet for å unngå å kaste fullverdig mat. Ofte er den like god om den har blitt lagret riktig, sier Granli Jansen. (ANB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.