Nå kan du kjøpe maten hotellet pleide å kaste

Selger overskuddet: Kjøkkensjef på Farris Bad Lars Gunnar Nordheim og Food og Beverage Manager Benedicte Iversen har satt i gang et nytt opplegg for å unngå sløsing av maten de serverer. De selger den til larviksfolket. Foto: Mathilde Waale, Østlands-Posten
For å redusere matsvinnet tilbyr Farris Bad nå et opplegg hvor larviksfolket kan kjøpe buffet-mat for en billig penge.
– Dette er en kamp mot å kaste masse unødvendig mat. Dessverre havner altfor mange gode råvarer i søpla, sier Benedicte Eian Iversen, Food og Beverage Manager i Farris Bad.
Derfor har restauranten på hotellet startet et samarbeid med appen «Too Good To Go» (TGTG), som gjør det enklere å kvitte seg med overskuddsmaten uten at den går i søpla.
– Via appen selger vi overskuddet fra frokost- og lunsjbuffetene våre. Larviks innbyggere kan da kjøpe en pakke, enten frokost eller lunsj, til en billig penge. Så slipper vi å kaste det som blir igjen av buffeten, fortsetter Iversen.
Billige matpakker
Sammen med kjøkkensjef Lars Gunnar Nordheim, håper hun folket benytter seg av tilbudet.
– Vi har siden 2012 i Nordic Choice jobbet systematisk med reduksjon av matsvinn. Det totale mat avfallet målt per overnattende gjest ga i 2016 en reduksjon på 19 % fra 2015, forklarer Iversen.
De tror det nye opplegget, med å selge overskuddsmaten billig, vil være hjelpsomt både for hotellet og byens befolkning.
– Det vil koste 35 kroner for mat fra frokostbuffeen, og 45 kroner for lunsj. Ved å benytte seg av dette, vil vi sammen skåne miljøet i mye større grad, sier Nordheim.
– Per i dag er det 200 serveringssteder som samarbeider med appen, og erfaringene fra de fleste er veldig positive. Vi gleder oss til å se hvordan det blir tatt imot her, legger Benedicte til.
Stoppe sløseriet
Nordic Choice, og særlig Farris Bad, jobber bevisst med å begrense matavfallet. De vektlegger også at maten serveres bærekraftig og sunn.
– Dette blir jo en miljøgevinst. Vi vet også at det vil bli mange fordeler med denne løsningen, smiler kokken, Lars Gunnar.
– Ja, det er en helt ideell måte å stoppe all sløseriet på. Vi håper befolkningen her vil være med på å hjelpe til med miljøet, fortsetter Iversen.
Hun beskriver appen og den nye løsningen som et godt verktøy for spisesteder generelt, og oppfordrer flere serveringssteder i Larvik til å komme i gang også.
– Det er utrolig enkelt og brukervennlig. Kundene bestiller fra buffeen via appen, og henter den i restauranten vår, forklarer hun.
Vinn-vinn
– Det er ikke akkurat sånn at vi tjener på det, men vi vet at det gjør en forskjell for miljøet, sier Nordheim.
Siden Farris Bad startet opp har de i snitt redusert matavfallet med 100 gram per gjest i året.
– Hvis vi klarer å senke det enda mer, samtidig som folk kan nyte godt av tilbudet vårt, er det jo en skikkelig vinn-vinn-situasjon. Både for oss, kundene og miljøet! smiler Benedicte.
Kommentarer til denne saken