Nå kan du kjøpe maten hotellet pleide å kaste

Selger overskuddet: Kjøkkensjef på Farris Bad Lars Gunnar Nordheim og Food og Beverage Manager Benedicte Iversen har satt i gang et nytt opplegg for å unngå sløsing av maten de serverer. De selger den til larviksfolket.

Selger overskuddet: Kjøkkensjef på Farris Bad Lars Gunnar Nordheim og Food og Beverage Manager Benedicte Iversen har satt i gang et nytt opplegg for å unngå sløsing av maten de serverer. De selger den til larviksfolket. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For å redusere matsvinnet tilbyr Farris Bad nå et opplegg hvor larviksfolket kan kjøpe buffet-mat for en billig penge.

DEL

– Dette er en kamp mot å kaste masse unødvendig mat. Dessverre havner altfor mange gode råvarer i søpla, sier Benedicte Eian Iversen, Food og Beverage Manager i Farris Bad.

Derfor har restauranten på hotellet startet et samarbeid med appen «Too Good To Go» (TGTG), som gjør det enklere å kvitte seg med overskuddsmaten uten at den går i søpla.

– Via appen selger vi overskuddet fra frokost- og lunsjbuffetene våre. Larviks innbyggere kan da kjøpe en pakke, enten frokost eller lunsj, til en billig penge. Så slipper vi å kaste det som blir igjen av buffeten, fortsetter Iversen.

Billige matpakker

Sammen med kjøkkensjef Lars Gunnar Nordheim, håper hun folket benytter seg av tilbudet.

Via app: Salget av overskuddmat fra frokost-og lunsjbuffeene skal foregå via appen Too Good To Go. Kjøkkensjefen håper folket vil nyte godt av tilbudet deres.

Via app: Salget av overskuddmat fra frokost-og lunsjbuffeene skal foregå via appen Too Good To Go. Kjøkkensjefen håper folket vil nyte godt av tilbudet deres. Foto:

– Vi har siden 2012 i Nordic Choice jobbet systematisk med reduksjon av matsvinn. Det totale mat avfallet målt per overnattende gjest ga i 2016 en reduksjon på 19 % fra 2015, forklarer Iversen.

De tror det nye opplegget, med å selge overskuddsmaten billig, vil være hjelpsomt både for hotellet og byens befolkning.

– Det vil koste 35 kroner for mat fra frokostbuffeen, og 45 kroner for lunsj. Ved å benytte seg av dette, vil vi sammen skåne miljøet i mye større grad, sier Nordheim.

– Per i dag er det 200 serveringssteder som samarbeider med appen, og erfaringene fra de fleste er veldig positive. Vi gleder oss til å se hvordan det blir tatt imot her, legger Benedicte til.

Stoppe sløseriet

Nordic Choice, og særlig Farris Bad, jobber bevisst med å begrense matavfallet. De vektlegger også at maten serveres bærekraftig og sunn.

Miljøgevinst: Lars Gunnar og Benedicte mener det er vinn-vinn for både hotellet, kundene og miljøet. - Hvis folket hjelper til, kan matsløsingen reduseres voldsomt, sier de.

Miljøgevinst: Lars Gunnar og Benedicte mener det er vinn-vinn for både hotellet, kundene og miljøet. - Hvis folket hjelper til, kan matsløsingen reduseres voldsomt, sier de. Foto:

– Dette blir jo en miljøgevinst. Vi vet også at det vil bli mange fordeler med denne løsningen, smiler kokken, Lars Gunnar.

– Ja, det er en helt ideell måte å stoppe all sløseriet på. Vi håper befolkningen her vil være med på å hjelpe til med miljøet, fortsetter Iversen.

Hun beskriver appen og den nye løsningen som et godt verktøy for spisesteder generelt, og oppfordrer flere serveringssteder i Larvik til å komme i gang også.

– Det er utrolig enkelt og brukervennlig. Kundene bestiller fra buffeen via appen, og henter den i restauranten vår, forklarer hun.

Vinn-vinn

– Det er ikke akkurat sånn at vi tjener på det, men vi vet at det gjør en forskjell for miljøet, sier Nordheim.

Siden Farris Bad startet opp har de i snitt redusert matavfallet med 100 gram per gjest i året.

– Hvis vi klarer å senke det enda mer, samtidig som folk kan nyte godt av tilbudet vårt, er det jo en skikkelig vinn-vinn-situasjon. Både for oss, kundene og miljøet! smiler Benedicte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken