Det er politiet som melder dette på sin Twitter-konto klokken 17.20 søndag.

– Nødetatene rykker ut. En motorsykkel har kollidert med en bil, skriver politiet.

Meldingen om ulykken kom inn klokken 17.16.

– Det er en MC-fører som har kollidert med en bil. Han har ingen synlige skader, men han har smerter i et bein, som skal være ute av posisjon, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen til Østlands-Posten klokken 17.30.

Han forteller at nødetatene er på stedet, og at også luftambulanse er på vei.

– Hvorfor luftambulansen er tilkalt, vet jeg egentlig ikke. Det er en medisinsk vurdering fra AMK som politiet ikke blander seg borti, sier han.

Vitne: – Så ganske ille ut

Klokken 17.48 melder politiet at motorsyklisten har pådratt seg alvorlige bruddskader i beinet og at luftambulansen lander cirka klokken 17.58.

Frilansfotograf Geir Eriksen er på stedet. Han opplyser at Brunlanesveien er stengt i begge retninger ved ulykkesstedet.

Eriksen har snakket med et vitne som så ulykken fra verandaen sin.

– Vitnet forteller at bilen har kommet fra Larvik-siden, mens motorsykkelen kom fra Helgeroa-siden. Og så har MC-en truffet bilen, som var på vei over. MC-føreren skal ha blitt slengt ut i grøfta, og det skal ha sett ganske ille ut – men heldigvis ser det ut til å ha gått ganske greit, forholdene tatt i betraktning, sier Eriksen på telefon til ØP.

– Har luftambulansen ankommet?

– Ja, men den har ikke lettet igjen. Det virker som om man vurderer om den skadede skal tas med i helikopteret eller ikke, sier Eriksen.

Fraktet til SiV

Klokken 18.55 får ØP opplyst fra politiets operasjonssentral at MC-føreren er fraktet til sykehuset i Tønsberg med luftambulanse.

– Kan du si noe mer om skadeomfanget?

– Skadene skal være alvorlige, men ikke livstruende, sier operasjonsleder Truls Fjeld.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.