Gå til sidens hovedinnhold

Med Arbeiderpartiet får vanlige folk mer igjen i lommeboka

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Noen uker inn i valgkampen er det åpenbart at Høyre har gitt opp Erna Solbergs mantra om å snakke om egen politikk. Nå er det angrep og skremmebilder for alle penga – blant annet ved Birgitte Gulla Løken sitt innlegg i Østlands-Posten. Vi er likevel glade for at Høyre nå er villig til å diskutere konsekvensene av fordelingspolitikken. For er det noe du kan være sikker på, er det at vanlige folk vil sitte igjen med mer i lommeboka om Arbeiderpartiet vinner høstens valg.

Det er kanskje overraskende for Høyre-folk, men det store flertallet av Norges befolkning tjener faktisk under 750 000 kroner i året. 34 000 innbyggere i Larvik eller 181 000 vestfoldinger har en inntekt under dette beløpet. Arbeiderpartiet går til valg på at alle disse skal betale mindre eller det samme i skatt som de gjør i dag. Det er bare rett og rimelig at folk med millioninntekter eller store formuer bidrar mer til fellesskapet, og det er rettferdig at dette kommer folk med vanlige inntekter til gode. Det er rett og slett god fordelingspolitikk.

I tillegg: Med Høyre i regjering har avgiftene blitt økt med over 2 milliarder kroner, barnehageprisene har økt kraftig og det har blitt dyrere å pendle. Det er klart det merkes i norske familiers økonomi. Vi går til valg på blant annet lavere barnehagepriser, gratis SFO for førsteklassingene og økt pendlerfradrag – i tillegg til et løfte om at ingen skatter eller avgifter skal gå opp, uten at andre skatter og avgifter settes ned.

Og når vi først snakker om skatt, anbefaler vi Gulla Løken å ta en titt i bakspeilet. Gjennom åtte år med Erna Solberg som statsminister har noen av landets rikeste fått milliarder i skattekutt, mens regninga konsekvent er sendt videre. Det er derfor vi har kunnet lese sakene om barn som blir fratatt brillestøtten, brannskadde og amputerte som mister støtte til fysioterapi eller mottakere av arbeidsavklaringspenger som blir skjøvet ut i fattigdom. Det er i denne situasjonen Høyre vil prioritere nye 7 milliarder i skattekutt til landets rikeste. Hele 6 av de 7 milliardene går rett i lomma på de 1 prosent rikeste. Hvilke utsatte grupper står for tur når disse skattekuttene skal finansieres? Det vil ikke Høyre svare på.

Derfor trenger vi en ny regjering. For en mer rettferdig politikk som reduserer forskjellene. Nå er det vanlige folks tur.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.