Saken skal gå i Vestfold tingrett i februar.

Ifølge tiltalebeslutningen skal kvinnen ha overført penger fra farens konto og til sin egen. Noe skal hun også ha overført til sin samboer.

Hun erkjenner ikke straffskyld.

LES OGSÅ: Fikk beskjed av jobben at han var blitt lurt: – Det var veldig sjokkerende. Jeg trodde at alt var reelt

Grovt underslag

Aktoratet, som fører saken på vegne av politiet, mener altså å kunne føre bevis for at kvinnen i 30-årene i løpet av flere år overførte penger til seg selv uten at faren visste det.

Hun er anklaget for å ha begått grovt underslag, og tiltalen strekker seg tilbake til 2015, og enda før det. Derfor er hun anklaget etter to paragrafer i straffeloven.

Underslaget regnes som grovt på grunn av den skyhøye summen, som er på over 1,4 millioner kroner.

LES OGSÅ: Mor og datter lurte demenssyk far – nå har dommen falt

Mener hun er uskyldig

Stian Mork Sletten fra advokatfirmaet Hasle er kvinnens forsvarer.

– Hun erkjenner ikke straffskyld slik tiltalen er utformet, skriver han til Østlands-Posten i en e-post.

Til spørsmålet vårt om hva som har skjedd her, sier Sletten at saken er komplisert, og at han derfor ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

– Hun er imidlertid av den oppfatning at hun ikke har gjort noe straffbart, men det legger en klar demper på førjulstiden at påtalemyndigheten har innstilt på tiltale i saken. Hun har det veldig tungt og synes hele saken er meget trist, sier advokat Stian M. Sletten.

LES OGSÅ: Kvinnen lurte samboeren sin for nesten en million kroner, og innrømmet å ha brukt penger på fest, klær, sminke, reiser og interiør

Vil ikke kommentere

Politiadvokat Eva-Linn Sondresen Høyte er aktor i saken, og ønsker ikke å uttale seg i saken før den skal behandles av domstolen.

Det er satt av tre dager til å behandle saken i tingretten i Larvik.

Kvinnen er ikke bosatt i Larvik.