Gå til sidens hovedinnhold

Færder'n til Tønsberg: Alle mann på dekk, heia Tønsberg-regionen!

Charlotte Svensen

Daglig leder, Pulserende Kystperle

Artikkelen er over 4 år gammel

Med vind i seilene kommer om lag 5.000 seilere sjøveien til vår havn, og vår regionen steller i stand fest for store og små. Færderseilasen kommer til oss! Sammen skal vi vise hva vi har å by på 9.–11. juni neste år.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

For omdømmeprosjektet Pulserende Kystperle er Færderfestivalen med på å øke kunnskap og kjennskap om vår region, og sammen skal vi bygge stolthet om området vi bor i. Det er det omdømmebygging handler om. Vi skal synliggjøre det vi har og styrke det som kan bli bedre. Derfor heier vi på Færder`n og vil bruke den til å øke vår attraktivitet.

Attraktiv region

Pulserende Kystperle skal få flere til å flytte til vår region, flere til å etablere næring og flere til å besøke oss. Det er forventet at Tønsberg-regionen (eller tønsbergregionen med liten t) skal vokse. I Tønsberg-Tjøme-Nøtterøy-Re bor det i dag over 77.000 mennesker, i 2040 er det ifølge SSB (2015) forventet å være over 95.000 bosatt i regionen. Denne veksten er avhengig av i hvilken grad regionen øker sin attraktivitet. Det kommer til å være en kamp om de kloke hoder og de flittige hendene.

LES OGSÅ:  Slik skal de løse brupasseringene under Færderseilasen

Det vil være svært viktig at vi er en region der det er godt å starte bedrift, og at bedriftene har forutsetninger for å vokse. At vi har gode boforhold, kommunale tjenester og kulturtilbud er vesentlig for vår bokvalitet, men det spiller ingen rolle om alt dette er på plass, hvis alt vi har å by på forblir en godt bevart hemmelighet. Det er derfor vi må jobbe med omdømmet gjennom å bygge kunnskap og kjennskap til regionen. Det er viktig for framtiden til regionen, og for oss som bor her. 

LES OGSÅ: Tønsberg kommune gir 200.000 kroner til Færderseilasen

Store arrangementer er en måte å aktivere og synliggjøre alt hva vi har å by på. Våre forfedre kunne slått seg ned hvor som helst, men de valgte Tønsberg: Vår beliggenhet er fantastisk, og det kan ingen ta fra oss. Fra sjøen og det gode liv er det snart bare en knapp time for å komme inn til Oslo. Det er enkel tilgang til arbeidsmarkedet rundt oss, men det er også god arbeidsdekning i regionen.

Fortsatt rimelig å bo

Tønsberg har over 130 prosent arbeidsplassdekning og scoret høyest av Vestfold-kommunene i en undersøkelse fra 2014. Dessuten er boligprisene gode sammenlignet med Oslo. Ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk var gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Tønsberg 32.800 kroner i september, i hovedstaden var prisen 65.600 kroner. Kulturlivet er også godt i regionen, og på mange måter har de rett de som sier at vi bor i en liten storby.

En liten storby som skal ta imot båtene fra storbyen. Færderseilasen representerer gamle maritime tradisjoner i møte med det nye. Matmarked, historisk marked, barneaktiviteter og konserter skal gi regionen vind i seilene – som passende nok er mottoet til nye Færder kommune – og øke kunnskap og kjennskap til dem som kommer på besøk og for oss som bor her. Vi skal være stolte.

Entusiasme er ikke mangelvare

Tønsberg Sentrum er arrangør av festivalen, de rapporterer om enorm entusiasme rundt seilasen. Likevel er det raskt bruåpning og potensiell køproblematikk som tar fokus. Det er ikke så unaturlig, mange har følt frustrasjon over ventetid og følelsen av isolasjon før. Det jobbes godt med analyser og planer for hvordan dette kan gjennomføres best mulig. Bydrift har beroliget oss med at bilistene har prioritet, og det planlegges et hyggelig venteområde for seilerne. Når brua går opp i juni, og hundrevis av seilbåter sluses gjennom, er det viktig å minne oss på at dette er med på å styrke Tønsberg-regionens attraktivitet.

Noen av oss hopper ombord i Oslo og setter kursen hjem, andre landkrabber skal stå på kaia og heie. Heia Færder`n, heia Tønsberg-regionen! Alle mann ombord!

Charlotte Svensen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.