Diellza Gjikolli (14) er med i OD-komiteen på Mesterfjellet skole. Hun går i 9. klasse og engasjerer seg veldig for Operasjon Dagsverk (OD), som skal foregå torsdag 3. november.

- Vi ønsker gjerne at folk kontakter oss dersom de har jobber og arbeidsplasser vi kan jobbe på denne dagen, sier hun. Da er det Elisabeth Roligheten som skal kontaktes på nummeret 47259635.

Støtter utdanning

Pengene de samler inn i år skal gå til Columbia for å støtte SAIH (Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond).

- Det er noe spesielt med utdanning. Om vi kan hjelpe folk til å utdanne seg, vil de også kunne tjene egne penger og bygge seg opp et bedre liv, understreker Diellza.

Hun har ansvaret for at alle gjør jobben sin, og hjelper til underveis slik at elevene vet hva de skal gjøre. Hun synes det er gøy å ha en slik rolle.

- Det er artig å kunne engasjere seg litt ekstra i et slikt prosjekt. Det går jo til et fantastisk formål, og det er fint å se at vi gjør noe til hjelp for andre som trenger det. Det gir en sånn god følelse.

Videre forklarer hun at med en utdanning blir man mye mer selvstående. At det burde være bedre fokus på utdanning i andre land.

Les også: Jobber for ungdom i Colombia

Lett å sluntre unna

3. november skal ungdommene tjene inn 300 kroner på frivillig arbeid. Ikke alle elevene har skaffet seg jobber, og de håper noen kan stille opp med ekstra jobber denne dagen.

- Det er dessverre litt for lett å sluntre unna denne dagen. Å jobbe hjemme er så klart et alternativ, men det er mye bedre å faktisk dra til en arbeidsplass for å tjene inn kronene, mener Diellza.

Klassekameraten Markus Gjerdalen (14) har skaffet seg jobb på Kiwi, og ser frem til å hjelpe formålet. Liam Vutudal (15) har enda ikke ordnet jobb denne dagen, men er åpen for det meste.

- Operasjon Dagsverk er gøy og spennende, enda bedre er det å hjelpe noen som trenger det, smiler Markus.