Meteorologen om påskeværet: – Kan ikke få en bedre start på påsken

Ute-is: Tobias Freyer Haaland (10), Selma Freyer Haaland (6) og Thea Sabine Freyer nøt årets første ute-is på Torget lørdag.

Ute-is: Tobias Freyer Haaland (10), Selma Freyer Haaland (6) og Thea Sabine Freyer nøt årets første ute-is på Torget lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med ny-feide gater, vårblomster og lovnader om pent vær hele den kommende uka ligger det til rette for en enestående bypåske i Larvik. For de skiglade er det fremdeles løyper å finne innenfor kommunegrensene.

DEL

Vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt kan bekrefte at det bare er å finne fram solkremen.

– Høytrykket dominerer. Her har vi et ganske kraftig høytrykk, som blokkerer vekk lavtrykk vestfra.

Starten av påsken bringer kun fint vær, med sol og opphold.

– Det holder seg relativt kaldt. De nærmeste dagene vil det være minusgrader om natten og morgenen. Det er lite skyer og vind, med vindretning fra øst og nordøst.

Økende temperatur mot neste helg

Denne helgen og over til starten av neste uke vil målestokken altså til tider vise minusgrader. Utover i påsken kan det imidlertid mildne litt.

– Trenden vi ser utover uka er at det kan mildne, med fremdeles med gode muligheter for skyfritt vær. Det er ganske sikkert at det holder seg fint og uten nedbør, sier Selberg.

Oppholdet ser ut til å holde seg ut påsken, også gjennom helligdagene neste uke.

– Når vi kommer til den faktiske påsken neste helg ser det ut til å bli enda mildere, og kanskje med noen skyer, kan meteorologen fortelle.

– En kan ikke få en bedre start på påsken. Det er bare å nyte det!

LES OGSÅ: – Tipper dette blir den dyreste fritidseiendommen som selges i år

Påskevær: Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt skal været holde seg fint i Larvik gjennom hele påsken.

Påskevær: Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt skal været holde seg fint i Larvik gjennom hele påsken. Foto:

Nydelig bypåske

Mange hadde tatt turen ut i sola lørdag formiddag. På Torget er alle rester av grus og annet rusk etter vinteren feid bort, og vårblomster er blitt plantet.

Tobias (10), Selma (6) og Thea Sabine hadde tatt plass på en benk midt på Torget for å nyte en is i sola.

– Dette er årets første ute-is!

At påsken byr på såpass flott vær er de alle tre glade for.

Fremdeles muligheter for ski

For dem som gjerne vil fortsette skisesongen en stund til er det fremdeles muligheter. I Vindfjelltraktene er det snø og preparerte turløyper.

– Det er fortsatt mye snø i Vindfjelltraktene og fine forhold for skiturer! Påsken står for døra og vi vil preparere store deler av vårt løypenett i helgen, skriver styreleder i Vindfjellsamarbeidet Ole Wiik.

I løyperapporten fra torsdag 11. april skrives det at vårutviklingen vurderes, men at det høyst sannsynlig prepareres i dag, lørdag 13. april. Deretter vil det prepareres etter behov utover i påsken.

Også på Skrim er det snø og preparerte løyper å finne. Følg oppdatering av løyper i hele området på skisporet.no.

LES OGSÅ: Klart for vårens første sportsfest – vi viser mer enn 50 direktesendte kamper

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken