Etter å ha vært en liten tur ute lørdag kveld oppdaget Mette Hornburg at hunden hennes var borte da hun kom tilbake til sin bolig i Øvre Eidstredet på Langestrand.

– Jeg er helt sikker på at hun er stjålet. Hun kan umulig ha klart å slite tauet selv, så det må ha vært noen folk her som har løsna båndet og tatt henne med seg, sier hun.

Hunden heter Fia og er en hvit samojedhund. Hun skal være lett å kjenne igjen, da det venstre øyet er blågrått og uten syn. Fia er ifølge Mette en «utehund», som ofte ligger i hagen og sover.

– Men man ser henne ikke fra veien. Hun er veldig snill, og blir med alt og alle, i hvert fall hvis hun får sitte i en bil.

Skjønner ikke hvorfor

I morgentimene søndag føler Mette seg rett og slett rådvill og ganske maktesløs.

– Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har vært ute på Facebook og kontakta de fleste instanser, sier hun fortvilet.

Det hele virker ganske meningsløst og ulogisk for Mette. Hennes beste gjetning er at noen har tatt med seg Fia mens de har vært på fylla.

– Alle forklaringer virker så usannsynlige, men det er ingenting som overrasker meg lenger.

– Veldig sjelden

Operasjonsleder hos politiet Trond-Egil Groth har ingen info i sin logg om saken, men kan meddele følgende:

– Det er veldig sjelden at folk stjeler hunder helt tilfeldig.

Nå håper Mette at folk i Larvik kan holde øynene åpne og si ifra hvis hunden dukker opp.

– Det er ungen min!

Kom til rette

Like før klokken 12 søndag formiddag kan Mette dele gladnyheten om at Fia har kommet til rette. Hun opplyser til ØP at hunden ble tatt inn av noen som ikke trodde den skulle være utendørs alene.

– Jeg er bare glad for at hun har kommet tilbake, sier hun.