Håvard Lothe med band til MGP

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Håvard Lothe Band skal sjarmere MGP-publikummet med en ærlig låt om farskapsrollen.

- Jeg skrev denne låta i fjor da samboeren min var gravid, og den handler om den dagen jeg skulle bli pappa, forteller Håvard. Lite visste han at under innspillingen av låta skulle også pianisten i bandet, Erlend, også inn i farskapsrollen.

- Men da var det fortsatt for tidlig å fortelle det til noen. Så begge gikk og følte på enorme følelser under innspillingen, sier Håvard. Og denne følsomheten var det som sendte dem inn i MGP 2012.

- Håvard Lothe Band kommer med en utrolig fin låt som vil gi bandet den plassen de fortjener blant det norske folk. De er kjent for de fleste radiolyttere - nå skal de også kapre TV-publikummet, sier Per Sundnes.

Låta de skal fremføre heter «The Greatest Day».

- Jeg prøvde å se for meg dagen da jeg skulle bli far og hvor fantastisk det kom til å være. Datteren min ble født tre måneder etter innspillingen, og ja - det var «the greatest day», sier Lothe.

Han og resten av bandet gleder seg til å entre MGP-scenen i 2012.

-Vi tror MGP kommer til å bli et fantastisk show, og vi gleder oss utrolig mye. Det er helt enormt bra å få ta del i det, og å få jobbet med så mange dyktige mennesker. Vi vil jo gjerne helt til topps, men det er mange flinke folk med i år, så vi må bare trøkke på, sier Lothe.

Det norske folk kan forvente seg en ærlig låt med mye trøkk og driv fra gutta i Håvard Lothe Band. Og ikke minst 4 jordnære typer som koser seg på scenen.

Håvard Lothe Band består av Håvard Lothe (vokal og gitar), Thomas Frøyen (trommer) og brødrene Erlend (piano) og Torstein Mongstad (bass). Håvard Lothe fant de andre guttene etter å ha returnert til Norge etter 4 år ved LIPA-skolen i Liverpool.

Bandet har spilt sammen siden 2006. Siden den gang har de gitt to album og vunnet flere priser – blant annet Luttprisen 2009, Årets artist i Sogn og Fjordane og Fylkestoppen 2009 i Sogn og Fjordane.

Håvard Lothe selv har også deltatt i Kjempesjansen på NRK og holdt en initimkonsert for Sir Paul McCartney og hans daværende kone Heather.

Artikkeltags