"KAMERALØSNING/ANPR

Micasa har gjort parkeringen på flere p-plasser svært enkel. Alt du behøver å gjøre er:

Last ned Micasa-appen på din mobil.

Registrere deg og bestill Autopark for ønsket anlegg.

Kjør inn- og ut av p-anlegget. Kamera registrerer inn- og utkjøring automatisk.

Følgende plasser har denne løsningen:

Statens Park Tønsberg

Kjelleparken Tønsberg

Saggården Larvik

Klosterøya Skien

Du trenger ikke å betale på automaten, eller å huske når parkeringstiden utgår. Vår kameraløsning leser skiltet på bilen din ved inn- og utkjøring. Parkeringstiden blir da automatisk registrert og du får en push-melding ved inn- og utkjøring. Du er selv ansvarlig for å påse at parkeringen er aktiv/deaktivert.

Enklere blir det ikke!"

Slik begynner teksten på Micasas hjemmeside om parkering, og enkelt kunne det vært, dersom systemet hadde virket! Problemet er at systemet virker som høyvekta i Moss, dvs som regel ikke! Jeg skal være den første til å medgi at jeg er glemsk og distré, verre enn de fleste, derfor blir jeg et «offer» for Micasas tvilsomme parkeringsløsning på Langestrand.

Jeg bruker parkeringsplassen ved Sliperiet flere ganger i uka, av og til flere ganger om dagen, og har derfor lastet ned parkeringsappen til Micasa. Som Staminakunde har jeg 2,5 t gratis parkering pr. gang. I det store og hele burde jeg derfor stort sett hatt gratis parkering der, de gangene jeg er der, siden jeg sjelden parkerer over 2,5 timer. Men det er latterlig hvor dårlig det automatiske systemet fungerer. Av og til leser det kjennemerket ved innkjøring, av og til ikke. Som de fleste er jeg sent ute til noe, og det har hendt at jeg glemmer å sjekke om parkeringstiden starter automatisk. Noen ganger husker jeg å starte parkeringen den i appen, noen ganger tar det litt tid før jeg kommer på det - husk at jeg er distré ...

Vel og bra, har ikke fått parkeringsgebyr, (unnskyld, kontrollsanksjon, som det så fint heter) for dette, ennå.

Så er det utkjøringen. Der skulle man tro at systemet virker dårlig med hensikt, slik at glemske middelaldrende mannfolk som meg, sponse bedriften. Man skal ikke bruke mobilen når man kjører, derfor ligger den i lomma så fort jeg etter meg i bilen, og parkeringen blir glemt så snart jeg står i rundkjøringen ved Bølgen og venter på å komme meg inn i den.

Plutselig slår det meg, gjerne seint på kvelden, at jeg glemte å sjekke parkeringen, om det stoppet av seg selv, slik det så fagert reklameres for på Micasas hjemmeside. Så sjekker jeg da, og ergrelsen er like stor hver gang, parkeringen rusler og går, teller ned mot null.

I dag ble det «bare» kr. 62,67 til julebordet, etter et to timers møte i Janitsjarringen i Larvik. Forrige uke ble det kr. 27,33, første helga i januar var det kr. 110,- to dager på rad og kr. 67,- dagen før dette. I desember ble det ca 150,- i parkeringsavgift, på grunn av elendig teknikk og vel så elendig hukommelse.

Til sammen blir det 500-600 kroner rett ut av vinduet! Prøvde meg med en mail til Micasa om situasjonen, men fikk til svar at man selv er ansvarlig for å starte og stoppe parkeringen. Det står jo faktisk der på slutten, innimellom alt skrytet om hvor enkelt det skal være, ser jeg jo...

Hva skal til? Jeg har gitt opp å få bedre hukommelse, men hva med de fagre løftene til Micasa, om den svært enkle parkeringen? For meg hadde det vært mye enklere om jeg hadde måttet gå ut av bilen, trykket på en knapp og fått en lapp, som legges på dashbordet. Det husker jeg iallfall andre steder. Tidligere hadde vi en chip festet i frontruta, den virket som bare det!!

Skjerp dere, Micasa, dette synes jeg stinker! «Micasa tilbyr kun utstyr og produkter fra anerkjente utenlandske leverandører. For oss er kvalitet og kunden alltid i fokus», heter det fra selskapet. Særlig... Håper ikke leverandørene deres leverer produkter til helsevesenet eller luftfarten...

Men, det kunne sikkert vært verre.

Ha en forøvrig god dag!!