Midtpunkt Larvik: Det enkle er ofte det beste

Indre havn, et område med stort potensial.

Indre havn, et område med stort potensial. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Larvik kommune har nylig vedtatt 17 bærekraftsmål. Er disse allerede på tunga til de fleste av oss?» spør Erik A. Sørensen i et leserbrev 29. juni, i forbindelse med at Midtpunkt Larvik skal fylles med innhold og vedtas politisk.

Nei, de fleste av oss har kanskje ikke FNs bærekraftsmål «på tunga» allerede, men etter mitt syn vil disse målene og Midtpunkt Larvik ha to svært forskjellige funksjoner, og vi trenger dermed ikke å behandle dem i en bestemt rekkefølge.

Bærekraftsmålene er universelle mål vi kan sikte etter som en deltakere i verdenssamfunnet, mens Midtpunkt Larvik bør være – i mangel av et mindre belastet ord – en visjon, for Larvik kommune. At den visjonen bør være kortfattet er jeg enig med Sørensen i, men min personlige mening er at dersom den skal fylle et helt A4-ark så bør det være med relativt store bokstaver.

«Keep It Simple, Stupid» er som Sørensen er inne på en god tommelfingerregel, og det enkleste er kanskje å uttrykke seg på norsk? I så fall kan vi skule til en av de større dagligvarekjedenes slagord.

Det enkle er jo ofte det beste, men påstanden om at «å si ja til investeringer og tilrettelegge for aktivitet er det klokeste vi kan gjøre» blir litt i enkleste laget, dersom vi ikke samtidig sjekker ut at investeringene og aktivitetene drar oss i den retningen vi ønsker oss. Det betyr ikke at vi skal si nei til interessenter, men at vi som folkevalgte og kommunens administrasjonen i samarbeid med næringslivet bør sørge for at investeringene og aktiviteten fører oss dit vi vil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.