Vi vet at det å brenne et lite bål i hagen ikke er lov. Hvor er kommunens miljøvern?

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDagen kom hvor huset skulle tilintetgjøres. Utførelsen skulle gjøres ved å sette huset i brann, en kontrollert Brannøvelse fra Brannvesenet. Begrunnelsen er et stadig behov for å utvide sin kunnskap om brannberedskap.

Som vitne til øvelsen stiller man seg spørsmål om hvor viktig en slik øvelse er. Argumentene mot kommer når man hver dag blir minnet om forurensning og miljøvern, særlig når vi ser røykutviklingen som her kommer fra gammelt impregnert materiale. Den er svart som aske og i en mengde som om det skulle vært en bombe som eksploderte.

Det blir hevdet at røyk fra impregnert materiale ikke er gunstig. Så må en også spørre seg hvor Kommunenes miljøvern er? Blir miljøvernet ikke orientert om slike øvelser og hvilke betingelser det måtte inneholde? Vi vet at det å brenne et lite bål i hagen ikke er lov.

Vinddraget var i dette tilfellet vestavind. Brannvesenet orienterte i en melding om lukkede vinduer og markiser rullet inn. For naboene som er plassert øst for denne brannen kan det likevel ikke ha vært mye trivelig.

En gravemaskin kunne gjort vel ha gjort samme jobb, uten forurensning og risiko for naboer.

PS! Redaksjonen beklager at riktig byline ikke kom med da kommentaren først ble publisert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags