Gå til sidens hovedinnhold

Miljøpartiene og virkeligheten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tore Tønder skriver i et innlegg her i Østlands-Posten at vi må få fram virkeligheten før valget om noen dager. Han viser da til at miljøpartiene ønsker å avslutte oljeselskapenes leting etter olje han mener Norge er avhengig av. SV blir nevnt som et av disse miljøpartiene som ifølge Tønder ikke vet noe om industrien og dens betydning for velferden vår.

Jeg vil påstå at virkeligheten den finner vi i FNs siste klimarapport og når IEA internasjonalt sier at vi har hentet opp mer olje enn verden trenger og tåler. Vi må avslutte et oljeeventyr som har gitt oss mye, nå er det nye næringer og utvikling vi må satse på. Det er også slik at land som Danmark har god velferd uten oljeinntekter, det klarer vi her i landet også.

Tønder skriver at miljøpartiene tar framtiden på forskudd. SV mener at vi må ta arbeidsplassene og inntektsbortfallet på alvor, og nettopp komme i gang med et grønt skifte nå. Det er ikke en god idé å vente til etterspørselen faller bort og ledigheten øker uten å ha en plan. SV har en plan for et rettferdig grønt skifte, der vi viser hvordan vi kan kutte tonn for tonn, tiltak for tiltak. Dette handler ikke om å ta noe på forskudd, men å være i forkant, og vi har ikke mye tid skal vi lykkes med å nå klimamålene.

I oljeindustrien finner vi store ressurser i både kompetanse og penger, dette må vi nå kanalisere over på nye næringer som skaper arbeidsplasser, verdier og velferd. Så i motsetning til Tønder så vil jeg anbefale alle å stemme på et miljøparti! Godt valg.

Kommentarer til denne saken