Gå til sidens hovedinnhold

Bli med å rydde en strand

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle kan bidra til å rydde opp i naturen og lørdag er den store strandryddedagen i Larvik. Kommunen organiserer strandrydding i Røvika fra klokka 10, Miljøpartiet De Grønne på Rakke vest klokka 11 og Høyre på Rakke øst noe senere på dagen.

– Bli med å rydde og gjøre Larviks strender, innsjøer og vassdrag fri for søppe. Mange har allerede meldt seg på, men vi ønsker å få med så mange som mulig, heter det i en pressemelding fra Larvik kommune. Fra Røvika vil politikere, representanter fra administrasjonen, Oslo Friluftsråd og representanter fra Kystlotteriet være til stede.

Strandryddedagen er en nasjonal miljødugnad, i regi av Hold Norge Rent, der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet. Dugnaden ble etablert i 2011 og er Norges største kollektive ryddedugnad.

Larviks strandryddedag er en del av strandryddeuken 30. april–6. mai.

– Alle kan bidra, og Larvik kommune oppfordrer, sammen med Hold Norge Rent og Kystlotteriet, familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere og andre til å delta. Vi oppfordrer alle til å bli med på selve Strandryddedagen, men hvis denne datoen ikke passer, står man selvsagt fritt til å velge hvilken dag man vil rydde. Og rydd gjerne flere ganger i løpet av året Hver dag er en strandryddedag! skriver kommunikasjonsrådgiver Hildegunn Riksfjord.
 

Les også: Aina har ikke hund, men har plukket nesten 100 poser med hundebæsj

Slik kan du delta

I Larvik kan du bidra på følgende tre måter: 

1. Delta i Hold Norge Rent sin nasjonale strandryddeaksjon:

  • Finn ut hvor du vil rydde.
  • Meld inn din egen strandryddeaksjon på Hold Norge Rent sin ryddeportal. (Her kan du også registrere et område dersom du oppdager at det er forsøplet og det trengs en ryddeaksjon).
  • Ta med hansker og avfallssekker.
  • Registrer antall deltakere, kilo, meter ryddet og konkrete funn når aksjonen er ferdig. 
  • Mer informasjon finnes på Hold Norge Rent. 

2. Delta på Kommunens egen Våraksjon

3. Delta i Kystlotteriet 

Les mer: Strendene fylles med plast – nå vil de at DU også tar grep

Gratis levering av marint avfall

Avfall fra strandrydding kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonen på Grinda. Dette krever at ryddeaksjonen er registrert i ryddeportalen til Hold Norge Rent. På Grinda tar man imot avfall fra strandrydding / marin forsøpling ut juni.

Les mer: Line tilbake på TV-skjermen – med et helt annet fokus enn kropp

Kommentarer til denne saken