Gå til sidens hovedinnhold

Millioner fra det offentlige – Larvik Barokk - Hvorfor så mange gratisbilletter?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I de siste dagene har ØP satt søkelyset på offentlig tilskudd til festivaler i kommunen.

Dette er prisverdig og det er bra med gravejournalistikk i lokalavisa.

Tema berører mange, og det engasjerer mange, også meg. Ja, jeg ble faktisk ganske opprørt.

Fordi pengene kun gikk til Larvik Barokk? Tja – til en viss grad, men samtidig, i en politisk hestehandel kan det noen ganger gå galt, og her er det vel ingen partier som er bedre enn andre.  Her har det gått ganske galt, og alle har nok også her lært at dette ikke bør gjenta seg.

Det en kan stille spørsmål ved er hva grunnlagskunnskap kommunestyret har hatt i behandling av saken, og hva slags filosofi Larvik Barokk driver sin festival etter?

Ut fra hva en kan lese av ØPs artikkel har Larvik Barokk hatt 1289 billetter til disposisjon på 3 år. Av disse er 570 gratisbilletter! (I følge fakta-boksen i ØPs artikler).

Det er nesten så at en ikke tror det en leser. Om dette er riktige tall blir det jo helt feil å gi støtte til en festival som er så rause med gratisbilletter. Nesten halvparten av de som er på en hver barokk-konsert har altså ikke betalt for å komme inn, og i tillegg blir Larvik barokk så raust sponset av det offentlige (bl.a. Larvik kommune).  

Samtidig er det vel ikke en overdrivelse å si at de fleste publikumer på Larvik Barokk er bemidlet nok til å betale selv.

Så klart er det forståelse for at noen inviterte gjester får gratisbilletter, men nesten halvparten av det totale publikum?

Huff og huff – dette «lukter» ikke godt Larvik Barokk – Hva sier dere?

Av de andre festivalene som blir presentert i ØPs artikler er det kun kammermusikk i Stavern hvor det refereres til gratisbilletter (2580 solgte og 271 gratisbilletter på 3 år) – et langt lavere tall.

Det kunne vært interessant å høre hvor mange gratisbilletter Larvik poesifestival og Larvik gitarfestival deler ut.

Generelt er det en uting å dele ut gratisbilletter i stort omfang når en mottar offentlige midler.

Selv har jeg vært på Larvik Barokks konserter hvert gang siden oppstart, og betalt full pris med glede. Flott musikk i flotte lokaler og en berikelse for kulturlivet i Larvik.

Men det er jeg jammen usikker på om jeg har lyst til å fortsette med.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.