– Kunne De tenke Dem å nyte utsikten fra et fjell på over 21.000 meter? Det er bare noe av det De vil oppleve dersom De benytter Dem av vår reise til planeten Mars. De vil garantert få en opplevelse for livet!

Vi er i gymsalen på Mellomhagen ungdomsskole der en 8.-klassing varmt anbefaler en reise til planeten Mars. I en uke har elevene på jobbet med realfag, og denne kvelden lar de foreldre og søsken ta del i alt de har jobbet med.

8. klasse har gjort om gymsalen til et stort messeområde der de på ulike stands presenterer himmellegemer på en utradisjonell måte. Hver elevgruppe prøver å selge reiser ut i verdensrommet, og da gjelder det å snakke overbevisende om sitt reisemål, og ikke minst må de besitte betydelig med faktakunnskap.

Planeter og svarte hull presenteres med flyers, brosjyrer, film, modeller og «goodie-bags,» for å kapre kunder. På en egen stand kan de besøkende også få kjøpt røde og grønne space waffels.

LES OGSÅ: Nå vil de ha dette Larvik-konseptet til Oslo (+)

Elevene ønsker seg flere større prosjekter

Mens 8-klassinger har jobbet med universet, har 9. klasse kalt sitt tema Mat, Kropp & Helse. De forteller de besøkende om førstehjelp, riktig kosthold og fysisk velvære. 10. klasse har fokusert på Klima, Regnskog og Gjenbruk, og elevene har gjennomført en miljøkonferanse, jobbet med gjenbruk og de har skapt en egen regnskog i et av klasserommene.

– Det har vært spennende og lærerikt. At vi noen ganger får tid til å jobbe grundig med ting, er noe jeg liker. Da lærer vi det skikkelig, så jeg sier ja takk til lignende prosjekt i fremtiden også, forteller Julie Waage, som går i 10a.

Teamleder Erik Salminen er en av ildsjelene bak prosjektet. Han forteller at hovedmålet med uka har vært å skape engasjerende prosjekter som elevene synes er spennende å jobbe med, hvor temaene har rot i fagene naturfag og matematikk. Utover realfagene har de på hvert enkelt trinn forsøkt å trekke inn læringsmål fra andre fag, som har tilknytning til temaene.

– Som eksempel har 8. trinn temaet «Universet», og matematikken trekkes her inn ved utregninger av målestokk, avstand, fart, tid og lignende, mens norsk får plass ved utarbeidelse av brosjyrer og plakater som sammensatte tekster, og kunst & håndverk dekkes ved å lage fysiske modeller av reisemålet, sier han.

LES OGSÅ: Her åpner Nordiske Hjem butikk (+)