Gå til sidens hovedinnhold

Minneord Ragnar Bergene

Et langt og innholdsrikt liv tok slutt da Ragnar gikk ut av tiden 10. juli i år, etter lengre tids sykdom.

Sammen med to søsken vokste han opp på gården Bergene i Kvelde. Arbeidslivet bråstartet da Ragnar var vel 14 år med en hvalfangstsesong i Sørishavet, senere ble det mer skolegang og realfagstudier ved UiO. Ragnar ble dr. philos. etter forskning ved Rikshospitalet. Senere hadde familien et opphold i Bethesda, USA der han arbeidet ved National Institutes of Health.

Som odelsgutt tok Ragnar et livsvalg da familien flyttet til Kvelde for å fortsette driften på gården, ved siden av arbeidet som lektor ved Larvik Gymnas. Som dyktig formidler bidro han til fornyelse av realfagsundervisningen ved gymnaset.

Hans fysiske talent og interesse for sport førte til klubb- og kretsrekorder i spydkast både som ungdom og veteran. Gården ga også mulighet for elgjakt og laksefiske i Lågen. Det han engasjerte seg i, ble alltid gjort ordentlig, og han glemte aldri det han hadde lært av sine foreldre.

Liv var Ragnars lys gjennom et langt samliv, og sammen fikk de to barn. Han var en omsorgsfull og lojal far, og støttet alltid Ellen og Håkon i deres valg. Vi som fikk gleden av å ha Ragnar som venn, føler nå et stort tap. Våre tanker går til familien, som alltid vil bære med seg gode minner om den dyktige, morsomme og omsorgsfulle mannen Ragnar.

Fred være med hans minne!

Reidar Bergene Holm

Kommentarer til denne saken