Gå til sidens hovedinnhold

For ØP var han rett ut en flott ambassadør

Artikkelen er over 2 år gammel

Minneord Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rett før helgen kom Rolf Tanum oppom våre nye ØP-lokaler på Torget, som alltid blid og med en god replikk på lager. Han slo av en prat med flere før han ruslet ut døra. Søndag kom sjokkmeldingen om at Rolf aldri mer vil komme innom. Han døde brått tidligere på dagen.

Selv har jeg fulgt Rolf i mange år. Først som sportsjournalist på 70-tallet, den gang han var en drivende kraft på Turns midtbane, ja, i det som har vist seg å være klubbens siste periode nær norgestoppen. Siden som journalist og redaktør da han kom inn fra sidelinja som frilansmedarbeider i vår sportsredaksjon, for rundt 30 år siden.

Mye godt kan sies og skrives om Rolf. For oss i ØP ble han i mange år ikke bare en av våre mest benyttede medarbeidere når vaktlistene skulle settes opp, men en av våre mest folkekjære. For var det en ting Rolf kunne, så var det å møte folk. Alltid hyggelig og med respekt for dem han skulle prate med og rapportere om. Nettopp derfor ble han også så populær der han dukket opp. Vi vet at det rundt om, ikke bare innenfor fotballen, men i alle idretter, var mange som håpet at Rolf skulle komme.

Og selv om fotball var idretten og Turn klubben i hans hjerte, så var Rolf både kunnskapsrik og genuint interessert i all sport. Det var derfor ikke det sted og den idrett han ikke besøkte med blokk og kamera i alle disse årene.

For ØP var han rett ut en flott ambassadør. 

Han hadde sin stil, Rolf. Sakene som kom fra hans penn var ofte fargerike. Han la gjerne inn språklige dribleserier, særlig når han skulle løfte fram folk og prestasjoner. Og det var nok mange lokale utøvere som fikk superlativer og sammenligninger kanskje litt i overkant av prestasjonene. Rolf mente at såpass måtte vi i by på.

Vi så jo alle at det store hjertet til Tanum’en ikke var helt med på laget de siste månedene for den treningsglade gutten. Men da han var oppom for få dager siden virket det som han ville i gang igjen. Det ville dessverre ikke kroppen, og nå er det ikke mannen, men minnene vi skal ha møter med.

Rolf vil bli savnet hos mange i ØP. Han knyttet sterke bånd. I Turn-miljøet vet vi at en hjørnestein er borte.

Men savnet er naturlig nok sterkest og mest smertefullt for Bjørg og barna. De skal vite at vi er mange som sørger med dem.

Kommentarer til denne saken