Med tiden 55,89 satte hun en solid personlig rekord på distansen.

– At jeg skulle ta bronse på 300 meter hekk, er utrolig! Det var første gang jeg løp distansen i et internasjonalt mesterskap, og så klarer jeg bronse! Hun som vant mener jeg kan løpe distansen ned mot 52 sekunder, sier Barth.

Et varsel om at noe stort var på gang fra larvikskvinnen som i forkant av mesterskapet har lagt ned et svært grundig treningsarbeid, kom allerede i forsøksheatet på 100 meteren. Der smelte hun til med tiden 14,44 og ny norsk rekord. I finalen sist søndag løp hun inn til tiden 14,46, men ble dømt bak den italienske kvinnen som ble tildelt bronsen.

Fredag 4. august ble svært travel. Først løp hun inn til femte plass på 80 meter hekk hvor hun fikk tiden 15,33 sekunder, før hun noen timer senere løp inn til sjette plass på 200 meter der klokkene stoppet på 30,01. I tillegg til dette tok hun niende plassen i lengde.

– Jeg er strålende fornøyd. Målet var å kvalifisere meg til minst en finale, men jeg skjønte etter forsøket på 100 meteren som var min første øvelse, skjønte jeg at mulighetene for å få løpe flere finaler og kjempe om medaljer var gode. Bronsen betyr veldig mye for meg, forteller Barth.

Over 3.800 utøvere i alderen 35 til 100 (!) år deltok under årets EM i Århus. De norske utøverne tok til sammen 44 medaljer. Sandefjordsmannen Kjartan Sølvberg (81) løp inn til gull på 80 meter hekk, mens Knut Henrik Skramstad, som konkurrerer for Tønsberg FIK, tok EM-gull i både tikamp og i lengde. Tønsbergs Iver Hytten (51) tok bronse i kastfemkamp.

Larvikingen Jeanette S. Eliassen ble nummer ti i kastfemkamp i kvinnenes 45 årsklasse.