I helgen var en gjeng fra Larvik Bueskyttere på tur til Kristiansand for å delta på to stevner. Denne stevnehelgen kalles for Kristiansand open og har over mange år vært et attraktivt stevne for mange bueskyttere. Larvik bueskyttere har som tradisjon å reise til Kristiansand for å delta på Kristiansand open. Dette er en hyggelig sosial tur for store og små. Klubben reiste sørover med 14 skyttere.

Lørdag var det duket for et vanlig stevne på 18 meter. Her ble det skutt 60 piler innledende runde før det var klart for hvem som skulle møtes i finalene. Etter ferdigskutte finaler var det mange Larvikskyttere som kunne være fornøyd med innsatsen.

I klasse recurve 5 gikk Trym Thorsen av med seieren etter god skyting. I recurve 1 vant Marius Halvorsen med settpoengene 6–0 i gullfinalen. I recurve 2 ble det match mellom klubbkameratene Emmy Schwital og Adrian Asker Rutledal i gullfinalen. Tross mye god skyting fra begge skytterne, gikk Adrian av med seieren 6–0 i settpoeng. I recurve 4 skjøt Oliver Whinter Johnsen seg til gullfinale etter en flott personlig rekord i den innledende runden. I gullfinalen ble det dessverre tap 6-5, men en flott prestasjon fra Oliver.

I buetypen barebow, hadde vi også noen gode resultater. I barebow 4 gikk Lucas S. Hermansson av med seieren i klassen. I Barebow 2 vant Andre Rutledal gullfinalen etter veldig god skyting. I bronsefinalen møttes klubbkameratene Frank Johnsen og Markus Føynum. Der gikk Frank av med seieren.

Uvanlig lengde

Søndag var det 25-meterstevne. Innendørs er det mest vanlige stevnet en skyter gjennom vinteren, 18 meter. Men under denne stevnehelgen arrangerer de også et stevne på 25 meter for å konkurrere litt utenom det vanlige. Dette er et fint avbrekk fra 18-meteren som skytterne skyter på fra september til april.

I buetypen recurve fikk vi også mange gode resultater denne dagen. I Recurve 5 hadde Lucas S. Hermansson bestemt seg for å stille i en annen klasse enn han skyter i til vanlig, for å få mer konkurranse. Denne dagen vant han også tross hard motstand fra Trym Thorsen som kom på 2. plass. I recurve 4 fortsatte Oliver Whinter Johnsen i det gode drivet fra dagen før. Denne gangen gikk han seirende ut fra gullfinalen 6–0. I recurve 2 fikk Emmy Schwital en flott 4. plass, og i recurve 1 måtte Marius Halvorsen se seg slått etter en shoot-off i gullfinalen der én centimeter var nok til å bli slått ut.

I barebow 1 hadde vi denne dagen Mona Lysebo som avsluttet forrige innendørssesong sesong med ny norsk rekord på 18 meter. Denne dagen klinket hun til med 486 poeng og slo dermed den gamle rekorden med 6 poeng. I barebow 2 fortsatte Andre Rutledal i den samme gode flyten fra dagen før, og vant med settpoengene 6 -4 mot Frank Johnsen som skjøt seg opp en plass sammenlignet med dagen før. Markus Føynum stakk av med bronsen i samme klasse.

I buetypen langbue, fikk Ståle Føynum en respektabel 4. plass. I instinkt-klassen endte Thomas Lunde på en 5. plass.

Beste klubb begge dager

Larvik bueskyttere ble også beste klubb begge dager, noe klubben er godt fornøyde med. Dette lover godt for videre stevner denne sesongen!