Hensikten med å ta i bruk treningsprogrammet «Learn Handball» er blant annet å utvikle spillerne og øke det faglige nivået på treningene.

– Vi trenere i Larvik Turn håndball er heldige som får tilgang til Myrhols opplegg, som et utmerket supplement til Norges Håndballforbund sin utviklingstrapp. De unge spillerne får flotte utfordringer og ekstra stas blir det når vi ser Bjarte herje på parketten i EM i Kroatia, kommenterer Rune Eftedal.

Programmet er skreddersydd for foreldre i trenerrollen og gjør planleggingen enklere i en travel hverdag. Ukentlig kommer det nye øvelser, ikke bare fra Myrhol, men også andre verdensstjerner.

Økt mestring

Fokusområder i «Learn Handball» er at alle skal ha så mange ballberøringer som mulig – ulikt ferdighetsnivå skal utfordres på en sunn måte. Barna skal oppleve mestring, glede og trivsel på håndballbanen, opplyser Bjarte Myrhol på nettsidene.

– Vi tror det er kult for de unge håndballspillerne våre også å få øve på håndball-skills hjemme via videoer fra «Learn Handball». Ballkontroll og grunnleggende basisteknikk må til i ung alder og håpet er at håndballen kan ta etter fotballen når det gjelder å øve utenom trening, sier Rune Eftedal.

– Hvordan er interessen for guttehåndball på juniornivå i Larvik?

– Guttehåndballen i Larvik er ikke hva den var før, men håpet er at unge gutter blir inspirert av landslagets fine innsats og tester ut håndball. Dette er en utrolig morsom, sosial og fartsfylt idrett som gir barna allsidig bevegelseserfaring og motorikk, avslutter Rune Eftedal.