Sist helg var 232 svømmere i aksjon under årets LÅMØ Sør (Landsdel Årsklassemønstring) i Farsund.

Norges svømmeforbund (NSF) satser på allsidighet i ung alder og LÅMØ blir avholdt på 5 forskjellige steder i landet, ett sted for hver landsdel for aldersgruppen 11-16 år. For å delta i LÅMØ må svømmerne ha gjennomført og være blant de kvalifiserte i sin årsklasse på 5 ulike stilarter - 100m butterfly, 200m bryst, 200 rygg, 200m medley og 400m fri.

I år dro 13 svømmere, 2 trenere og en ivrig heiagjeng fra Larvik svømmeklubb til Farsund for å konkurrere mot de beste svømmere i landsdel sør (Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder).

Mange personlige rekorder

Og for en innsats LSK svømmerne la ned:

  • Av 61 godkjente tider på 65 starter ble det satt personlig rekorder på 72 prosent av dem.
  • Til sammen senket de 13 LSK-svømmerne sine personlige rekorder med hele 5 minutter og 41 sekunder.
  • På enkeltdistansene tok LSK 8 gull, 4 sølv og 4 bronse, dvs medalje på hele 26 prosent av godkjente løp

Sammenlagt LÅMØ (4 beste av 5 øvelser) tok LSK:

  • To førsteplasser (Didrik Næss 2002, Aurora Nordal Berg 2004)
  • Én andreplass (Øystein Gulbrandsen 2006)
  • Én tredjeplass (Frøya Karlsen Dallago 2002)
  • Én fjerdeplass (Francesca Karlsen Dallago 2002)
  • Én femteplass (Kristoffer Skarvang Engstrøm 2006)
  • Én sjetteplass (Kay Sander Karsch Myrdam 2006)

Mange flotte prestasjoner og forbedringer av personlige rekorder gjennom stevnet, ikke rart LSK-trenerne Juan Escalada og Ibanez Santana var stolte. Larvik svømmeklubb ble også nest beste klubb på stevnet.

Didrik og Aurora til ÅM

LÅMØ var også direkte kvalifisering til Årsklassemesterskapet (ÅM) som arrangeres for 13-16-åringer på Lambertseter 6.-8. april. Resultater oppnådd sammenlagt på årets LÅMØ er kvalifisering for deltagelse til ÅM, og danner grunnlaget for rangering. De 24 utøverne i hver årsklasse på landsbasis med høyest sammenlagt poengsum er kvalifisert til deltakelse.

Med solide prestasjoner i Farsund klarte i år både Aurora Nordal Berg og Didrik Næss å kvalifisere seg til dette mesterskapet. Didrik klarte også kravet til deltagelse i senior NM på 200 rygg og deltar i mesterskapet 15-18 mars i Bærum. Imponerende prestasjon! Gratulerer!