Helene Skuggedal fra Larvik Atletklubb løftet mandag på U17 EM i Pristina, Kosovo. Hun løftet i A-puljen som bestod av 11 deltakere.

I rykk var det nok noe nerver, for det kom inn en liten bom på oppvarmingen. Dette gjorde at startvekten ble satt til 52 kilo, selv om målet var å starte på 53. På podiet ble det bare gode rykk, og 52 ble etterfulgt av 54 og 56 kilo, én kilo bak Skuggedal sin personlige rekord. Det gjorde at hun endte som nummer ti i rykk.

Skuggedal følte at formen var bra og etter bare gode rykk var hun og blitt mer trygg. Startvekten ble satt til 75 kilo i støt, og det ble et sliteløft, men gikk opp. I andre var det 78 som var planen for løftet. Selv om 75 var tungt, så var 78 det som var vekten som trengtes for å sette ny norsk rekord i støt i denne klassen. Dette løftet gikk også såvidt opp.

Men Skuggedal hadde veldig lyst på 80 kilo, som var vekten hun hadde planlagt som mål før stevnet. Denne vekten ble også god for å bedre plasseringen etter rykk en del. 80 kilo og ny norsk rekord i støt gikk opp i siste. Dette var kanskje det beste løftet teknisk og Skuggedal fikk ok fart opp. 80 i støt sammen med 56 ble også én kilo foran sammenlagt rekorden som Tiril Boge fra Bergen satte fem minutter før, og Skuggedal endte på sjetteplass i støt og åttendeplass sammenlagt.

Lagleder på det norske laget var Jostein Frøyd fra Larvik.