Det ble to medaljer til Larvik Atletklubb i det nordiske U17-mesterskapet i vektløfting i Pori i Finland i helgen.

Helene løftet i 58-kilosklassen, hvor hun tangerte pers med 57 kilo i rykk. I støt klarte hun å sette ny norsk rekord med 81 kilo – en forbedring av storesøster Nora Skuggedal sin norske rekord med to kilo. I klassen var vinneren Filippa Ferm fra Sverige suveren med 70 kilo i rykk og 83 kilo i støt. I rykk er Skuggedal et stykke bak, men i støt holdt hun nesten vinnerens nivå, til tross for at den svenske jenta var ett år eldre. Ned til dansken på tredjeplass var det 19 kilo totalt, så det ble en klar andre plass.

For Sofie Prytz Løwer var det derimot en veldig mye hardere kamp for medaljen. Hun ble sendt opp i 69-kilosklassen, for der var mulighetene for å kunne kjempe om sølvmedalje lettere enn i 63 kilosklassen. Avstanden til sølv var oggså kortere i 69- enn i 63-kilosklassen når løftene var gjort, men det viste seg at kampen for å få en medalje i det hele tatt ble hard i 69. Etter rykk var Løwer på fjerdeplass med 63 kilo, 2 kilo bak nummer to og tre, etter at hun bommet siste rykket på 66 kilo for å prøve å gå foran dem.

Da ble det en tøff oppgave å jobbe for medaljen for Løwer, som normalt har vært rykkspesialist. Men hun satte en flott støt serie med alle løft godkjent og når den ene finske løfteren bommet sitt forsøk på 77 kilo, ble det vekten Løwer måtte støte for å sikre bronsen. Det ble et seigt løft som gikk opp og ble godkjent. Dermed sikret hun bronsen med den nye personlige rekorden på 77 kilo i støt. 

Det ble dermed to medaljer på de to talentfulle løfterne, som begge har et år igjen i U17-klassen på nordisk.  Til helgen skal disse og to løftere til fra Larvik Atletklubb på NM U17 på Sandane i Sogn og Fjordane.