Mohyeldeen Mohammad dømt for vold og bensintyveri

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Islamisten Mohyeldeen Mohammad (33) er dømt til to år og sju måneders fengsel, blant annet for vold, men frikjennes for å ha motarbeidet rettsvesenet.

DEL

Dommen i Oslo tingrett slås sammen med de andre forholdene Mohammad er dømt for, melder NRK. I november ble han dømt til to og et halvt års fengsel for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V). Mohyeldeen Mohammad er oppvokst i Larvik.

Ifølge tiltalen skal Mohammad ha tatt tak i skulderen til et stevnevitne «og/eller dyttet ham». Dette ble gjort «som gjengjeldelse for at vitnet rett forut hadde forkynt et forelegg og en stevning til hovedforhandling i straffesak for ham», heter det. Hendelsen som er beskrevet i tiltalen, skjedde høsten 2017 utenfor Mohammads bolig på Holmlia.

Vel ett år tidligere, våren 2016, skal Mohammad ifølge tiltalen ha kjørt en bil med stjålne skilt inn på en bensinstasjon på Tøyen, fylt bensin for 630 kroner og så kjørt av gårde uten å betale.

LES OGSÅ: Jørn taper 30 000 kroner på at folk drar fra regninga: – Jeg skjønner ikke hvorfor folk gjør det

Mohammad erkjente delvis straffskyld da han møtte i retten onsdag 30. januar. Han ble dømt for vold mot stevnevitnet, men frikjent for tiltaleposten som gikk ut på gjengjeldelse mot en aktør i rettsvesenet.

Mohammad ble også dømt for bensintyveriet og de falske skiltene, og det ga ham en samlet straff på to år og sju måneders fengsel. Han må i tillegg betale sakskostnader på 3.000 kroner.

LES OGSÅ: Her kan det komme en ny bensinstasjon: – Vi har sett på tomta tidligere også, og nå har vi tatt den fram igjen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken