Gå til sidens hovedinnhold

Mørklagt jul i Larvik?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Under utvalgsmøte for eiendom og teknisk drift den 28.10 ble det stilt spørsmål hvordan julebelysningen i sentrum kommer til og blir håndtert i år. Hittil har det vært Larvik By som har bekostet pynten og Brannvesenet som sto for lagring, vedlikehold og oppheng. Vi fikk vite at dekorasjonen som sist ble anskaffet fra Larvik By AS hadde en prislapp på 500000,- kr. I tillegg sto Larvik by for kostnadene for lagring på 10000,- kr oppheng og nedtaking for 60000,- kr og forsikringsutgiftene. Etter noen års bruk viser det seg nå at deler av pynten er ødelagt og det ikke er nok igjen til å pynte opp mer enn to gater.

Det er allmenn kjent at Larvik By har måttet si opp leder av organisasjonen av økonomiske grunner etter bl.a. en utfordrende periode med nedstenging i forbindelse med pandemien. Forståelig nok stiller derfor ikke handelsstanden i år med julepynt og koordinering som gjør det stemningsfullt i sentrum og inviterer til en koselig julehandel.

Men det er ikke kun julepynten som henger i en tynn tråd. Uten leder er det vel nærmest umulig å samkjøre aktiviteter som skaper liv som genererer omsetning. Hvem skal i fremtiden ta oppgaven å skape et attraktivt sentrum? Larvik har få om noen doere – gjørere. Konsekvensen er færre attraksjoner i sentrum og dermed blir det enda trangere for næringslivet rundt torvet. Betyr det at det i år blir mørkt i byens «julegater» i år? Og er dette kun et signal hvordan fremtiden for sentrumet kommer til å se ut? Eller skal kommunen kjøpe inn julepynten?

Med tanke på prislappen må det være lov å spørre om ikke et driftstilskudd til organisasjonen Larvik By AS hadde vært en billigere og bedre investering? Det har i alle fall de andre omliggende kommunene forstått. De støtter sine tilsvarende organisasjoner med beløp mellom 450000,- Porsgrunn/ 500000,- Sandefjord og 2000000,- Tønsberg.

Man kan jo spørre seg hva som er mest økonomisk og har størst effekt for en kommune. Kjøpe julepynt eller støtte en handelsorganisasjon med samme beløp.

Er det på tide å snu?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.