Her er verdens største forhandler av Mercedes Geländewagen

GRATULASJONER: Terje Lunkvist, markedssjef for Santander i Vestfold gratulerer Bjørn Egil Fjeldstad, eier og styreleder for Autocenteret Fjeldstad, med den ofisielle åpningen av nye lokaler på Kleivbrottet i Holmestrand.

GRATULASJONER: Terje Lunkvist, markedssjef for Santander i Vestfold gratulerer Bjørn Egil Fjeldstad, eier og styreleder for Autocenteret Fjeldstad, med den ofisielle åpningen av nye lokaler på Kleivbrottet i Holmestrand. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Over 9.000 biler passerer hver dag. Nå ser de lyst på framtida i nye lokaler på Kleivbrottet i Holmestrand.

DEL

(Tønsbergs Blad) Autosenteret Fjeldstad eide bygningen til den nå nedlagte Statoil-stasjonen på Kleivbrottet. Da stasjonen stengte for godt var det klinkende klart at det skulle bygges nytt.

Torsdag kunne bilforretningen markere den offisielle åpningen i splitter nye lokaler.

– Dette ble veldig bra, så nå kan vi vel si at vi er i «eliteserien». Vi ser lyst på framtida! sier en strålende Bjørn Egil Fjeldstad, eier og styreleder for Autocenteret Fjeldstad.

Startet i 1948

Tidligere hadde Fjeldstad bilene utstilt i bakgården. Det startet som et BP-senter alt i 1948. Dette ble siden til Norol.

– Vi startet i annen etasje med NAF- veitjenester og utrykning som strakte seg fra Undrumsøy til Sande, og helt opp til Hvittingfoss. Bilhistorien startet med import av servicebiler fra Tyskland.

– Vi ville kjøpe en servicebil med firehjulstrekk og dro ned i 1980 for å finne en Mercedes Geländerwagen. Vi fikk tilbud på en til, og så var vi i gang, etter en annonse i Aftenposten tok det av, forteller Fjeldstad.

– Størst i verden!

Bilene ble raskt populære blant leger og dyrleger, samt andre folk som trengte å komme seg fram på uframkommelige steder.

– Det finnes ingen forhandler av Geländerwagen i verden som selger flere enn oss. Grunnen er at vi hadde ett merke og en modell, og ble spesialister. Tenk det, størst i verden, her i lille Holmestrand, sier Fjeldstad stolt.

Ny hverdag

I dag også fører bilforhandleren SsangYogn, Jeep og Fiat, i tillegg til Mercedes Geländewagen.

– Store SUVer falt godt inn i vårt sortiment.  Etter at vi fikk Fiat i 2010 har vi kunnet selge vanlige biler og varebiler. Dette har gitt oss støre bredde. Det har vært som en snøball som blir større og større. Vi har importert over 3.000 biler siden starten, kan daglig leder Hans J. Klausen fortelle.

Tidligere har firehjulstrekkerne vært utstilt i gressbakken bak bygningene, som et varemerke for Fjeldstad. Det vil kunder se mindre av i framtida.

–  Nå har vi virkelig blitt synlige! Med biler under tak, i varme og trivelige omgivelser, vil gi både våre kunder og oss en helt ny hverdag. Før måtte vi være ute i all slags vær stråler, sier Klausen.

Fornøyd

– Vi ønsker biler som er trygge, sterke, tøffe og gode, som vi kan bruke under alle forhold og som alltid går, uansett føreforhold. Geländerwagen er en fremragende bil, sier Tom Brunsvik.

Den fornøyde kunden er avhengig av pålitelighet fra bilene, som han trenger i tønsbergfirmaet sitt, ACO Kjemi.

Artikkeltags