Krangler om veiprosjekter

Det er full stans i 34 veiprosjekter i Norge. På bildet er det statsminister Jens Stoltenberg  på Bispelokket i Oslo, i forbindelse med at rivingen av trafikkmaskinen startet. Her får statsministeren en orientering av prosjektleder Svein Røed i Statens vegvesen.

Det er full stans i 34 veiprosjekter i Norge. På bildet er det statsminister Jens Stoltenberg på Bispelokket i Oslo, i forbindelse med at rivingen av trafikkmaskinen startet. Her får statsministeren en orientering av prosjektleder Svein Røed i Statens vegvesen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er full stans i 34 veiprosjekter landet rundt, 13 på grunn av krangling.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bilistene venter på at veiprosjekter landet rundt skal bli ferdige, men må trolig smøre seg med tålmodighet.

– Jeg synes det er sløsing med fellesskapets ressurser å utrede traseer gang på gang. De lokale diskusjonene fører til at man ikke får satt i gang med noen ting. Det synes jeg er leit, sier hovedtillitsvalgt Siw Tyldum i Norges Ingeniør- og teknologiorganisasjon (NITO) for Statens vegvesen til VG.

Tyldum påpeker at over 1 milliard veikroner står ubrukt, noe samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) avviser.

– Pengene vi bevilger til vei og bane, blir brukt til vei og bane. Jeg kan ikke gå god for Siw Tyldums påstand. Om det finnes en krone som ikke er brukt i 2011 der den skulle, så blir den brukt året etterpå. Det er ikke noe som heter ubrukte kroner, sier Kleppa.

En oversikt VG har samlet, viser at 13 veier er utsatt på grunn av lokale krangler om blant annet trasévalg og bompengefinansiering. Ti prosjekter er klare for oppstart, men utsatt på grunn av manglende finansiering, og elleve 11 prosjekter er utsatt på grunn av uforutsette forhold.

Ett av prosjektene er nye E8 i Troms som bilistene har ventet i 24 år på. (ANB-NTB)

Artikkeltags