De var 15 år, og synes det var kult at noen likte det de dreiv med. Nå har Petter Anthon og Nils jobbet sammen i 35 år!

Hit Parade med fv. Rune Haglund, Nils Mathisen, Line Kaupang, petter Anthon Næss og Anders Gjønnes

Hit Parade med fv. Rune Haglund, Nils Mathisen, Line Kaupang, petter Anthon Næss og Anders Gjønnes Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Mathisen og Petter Anthon Næss har jobbet sammen i 35 år, men er så mye mer enn bare arbeidskollegaer – nå er de klare med et helt nytt sommershowkonsept.

DEL

Vennskapet mellom Nils Mathisen og Petter Anthon Næss strekker seg helt tilbake til 1982. Det hele begynte da Næss' lokale storband PICO-PICO sparte opp penger for å dra i studio og ta opp låter.

– Det var Nils som hadde Fristad, som er gården på Eftang med studioet vi skulle spille inn i. Og han var veldig begeistret. Han lar seg lett begeistre, skjønner du, og det er en sånn type begeistring som smitter over på folk som er i nærheten, forteller Næss varmt om kameraten.

– Fant en slags sjelevenn i ham

Han forteller at Mathilsen var veldig hjelpsom.

– Vi var 15 år, og synes det var veldig kult at noen likte det vi dreiv med. Jeg husker det spesielt godt da vi fikk den første fakturaen for studiotiden fra Nils. Nederst på fakturaen hadde han skrevet: «Det er vel i orden at jeg spiller tape'n for noen «inside» (platebransjen)?». Han hjalp oss masse da, og han hjalp oss masse videre på veien også, sier Næss.

De to var gode venner allerede etter det, men først noen år senere ble de virkelig nære.

– Det var en kveld han hadde vært på jobb med Jørn Hoel, og jeg med en liten jazztrio. Etter vi begge var ferdige, satt vi oss ned sammen og koblet på pratemotoren. Vi havna på et skjær med en sixpack med øl, og jeg følte virkelig at jeg fant en slags sjelevenn i ham, sier Næss.

HJELPSOM: Han hjalp oss masse da, og han hjalp oss masse videre på veien også, sier Petter Anthon Næss om kameraten Nils Mathisen. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

HJELPSOM: Han hjalp oss masse da, og han hjalp oss masse videre på veien også, sier Petter Anthon Næss om kameraten Nils Mathisen. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

LES OGSÅ: Mann nektet å stoppe for politiet – det endte med bruk av pepperspray under pågripelsen

– Funnet tonen både som venner og diskusjonspartnere

Nils Mathisen påpeker at de er svært like, men at det er én grunnleggende detalj som skiller dem.

– Vi har én grunnleggende uenighet; Petter Anton er religiøs, det er ikke jeg, sier Mathisen.

Det har imidlertid ikke satt noen stopper for vennskapet, men heller vært med på å skape noen interessante diskusjoner.

– Vi har nok hatt like mange politiske og religiøse diskusjoner som musikale diskusjoner, så man kan jo si at vi har funnet tonen både som venner og diskusjonspartnere, ler Mathisen.

– Det er et gjensidig samarbeid

Siden den gang har de jobbet sammen på mange ulike prosjekter, blant annet Lattergal, HOYS og laging av musikk til Studio Nille.

– Det er så mye vi har gjort sammen, og vi bruker hverandre til utrolig mange ting, forteller Næss.

Han kan ikke få rost kameratens musikktalent nok.

– Et eksempel på hva vi bruker hverandre til, er plateinnspillinger. Jeg trenger ørene til Nils, for selv om han sier at de ikke er så brukendes lenger, så er han så dønn musikalsk. I tillegg tåler vi å diskutere, og da blir det bra, sier han.

Videre forteller han at han selv trår til når Nils trenger hjelp.

– Når han trenger noen arrangementer, eller at jeg programmerer eller spiller tangenter på noe, så stiller jeg opp. Det er et gjensidig samarbeid, understreker Næss.

FUNNET TONEN: – Vi har nok hatt like mange politiske og religiøse diskusjoner som musikale diskusjoner, så man kan jo si at vi har funnet tonen både som venner og diskusjonspartnere, sier Nils Mathisen om kameraten Petter Anthon Næss. Foto: Arkivfoto, Vårin Alme

FUNNET TONEN: – Vi har nok hatt like mange politiske og religiøse diskusjoner som musikale diskusjoner, så man kan jo si at vi har funnet tonen både som venner og diskusjonspartnere, sier Nils Mathisen om kameraten Petter Anthon Næss. Foto: Arkivfoto, Vårin Alme

LES OGSÅ: Nektet å stoppe for politiet – tatt etter jakt med flere patruljebiler

– Samling av de fineste folkene i Larvik

Og nå, etter noen år hvor de har vært opptatte på hver sin kant, jobber de igjen sammen om et prosjekt. Naturlig nok omhandler prosjektet musikk. Hitparaden er et nytt sommershowkonsept hvor man får servert listepop fra de siste fire tiår av Anders Gjønnes, Line Kaupang, Marianne Kjærnes, Maria Merete Trøen, Rune Haglund, Mats Johanson, Espen Hauge, Erik Smith, Ola Welo og selvsagt Petter Anthon Næss og Nils Mathisen.

– Det var opprinnelig oslogutten Rune Haglund som kom på ideen om Hitparaden, men Petter Anthon og jeg slang oss raskt med og var ikke akkurat vanskelige å be, ler Mathisen.

Han forteller at det ikke var vanskelig å velge ut hvem som skulle være med.

– Det var ikke akkurat mye diskusjon om hvem som skulle være med på dette. Dette er en samling av de fineste folkene i Larvik, sier Mathisen om gjengen.

– Har muligheten til å spille litt ekstra

De elleve kjente navnene har kun satt opp to forestillinger av årets nye sommershowkonsept. Foreløpig er det bare lagt ut billetter til 11. og 11. august.

– Dette er en forsiktig start og så kan vi øke på. Vi har muligheten til å spille litt ekstra, sa Næss til ØP tidligere i år.

Han fortalte for noen måneder siden at de ønsket å skape en tradisjon.

– Vi ønsker å sette i gang noe som kan vokse og bli en tradisjon. Det håper vi larvikspublikummet setter pris på, sa Petter Anthon Næss den gang.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags