Nå er 15-åringen, som til daglig er elev ved musikklinjen ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, klar for den avgjørende signeringskonkurransen neste fredag, der 15 artister skal konkurrere om ni platekontrakter.

Maria Røsholt opptrådte fredag kveld sammen med Ramon Andresen og produsenten Produsent Thosebricks, og alle tre gikk videre fra fredagens konkurranse. Låten de framførte var «Don’t Stop The Music».

"Som gruppe er dere av de absolutt beste i dag. Dere overbeviste", sa dommerne blant annet da det skulle avgjøres hvilke som skulle gå videre.

Les også: Maria videre i The Stream

Litt surrealistisk

– Det er litt surrealistisk å skulle konkurrere om å få en platekontrakt med et av verdens største plateselskap når jeg bare er 15 år gammel, sier Maria Røsholt til Østlands-Posten.

– Jeg gleder meg til neste uke, men har egentlig et avslappet forhold til om jeg får lov til å signere kontrakt. Det hadde vært utrolig moro, men verden går ikke under dersom jeg ikke blir plukket ut, sier hun.

Maria Røsholt sier hun hele tiden har tenkt muligheten for at hun skulle komme så langt, men mest at det ville være en god erfaring få være med på forsøket.

Ikke nervøs

Hun sier hun var veldig nervøs i første runden i konkurransen, men at det var en annen opplevelse å stå på scenen sammen med Ramon og Thosebricks fredag kveld.

– Vi følte at det fungerte veldig bra, og da forsvant mye av nervene også, sier hun.

– Neste gang skal jeg imidlertid stå på egne bein igjen, og da får vi se hvordan det går, legger hun til.

Les også: Nå vil Maria streames

Vil satse på musikk foreløpig

Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg fant altså ut at Maria Røsholt burde bli med videre i konkurransen fredag kveld, og selv sier hun at hun i alle fall foreløpig har lyst til å satse videre på musikk.

– Men hva som vil skje etter tre år på musikklinja vet jeg ikke. Det har vært morsomt å være med på et opplegg som det The Stream er, og å få være i det miljøet. Om det blir musikk på meg også senere i livet får vi se på, sier hun til slutt.

Les også: Klar for finaleshow i Vestfoldtalenter

Les også: Disse skal opptre i Aena