Ruser seg på Verdi

Magne Fremmerlid skal være rundt omkring i Vestfold de tre neste ukene som et ledd i Sandefjords kirkefestdager.

Magne Fremmerlid skal være rundt omkring i Vestfold de tre neste ukene som et ledd i Sandefjords kirkefestdager. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppdragene står i kø for bassolist Magne Fremmerlid. Men nå setter operapensjonisten av tre uker hjemme i Larvik for å synge seg inn i vestfoldhjertene. Lørdag er han sammen med 130 korister med orkester for å tolke Verdis dødsmesse «Requiem» i Hjertnes.

DEL

– Jeg blir nærmest ruset på denne typen musikk, sier Magne Fremmerlid og trekker fram nettopp Giuseppe Verdis «Requiem» som noe av det absolutt største han kan få framføre.

– Dette er musikk som treffer. Det er en voldsom dynamikk, både kraftfull og følelsesmessig. Og jeg ønsker så inderlig at andre skal få den samme følelsen, sier Fremmerlid.

Les også: Fikk hederspris

– Jeg har sunget verket sikkert 20 ganger, men det å få andre til å oppleve den store musikken har alltid trigget meg, sier Fremmerlid som var en av initiativtakerne til å etablere Vestfold Oratoriekor. Et prosjektkor som kan framføre de store kirkemusikalske verkene, og som nå teller 130 sangere fra hele Vestfold.

Dugnadsprosjekt

– Slike dugnadsprosjekter har jeg alltid hatt sansen for. Det er så viktig å ha med grasrota. Hvis ikke ligger vi tynt an både i forhold til oppslutning og støtte, sier han.

I tillegg til 130 sangere fra oratoriekoret, stiller Vestfold Symfoniorkester med full besetning og fire av landets beste operasolister.

Les også: Bass på buldrende byggeplass

– Vi har fått med Vestfolds store operastjerne Marius Roth Christensen, Ingebjørg Kosmo fra solistensemblet på operaen i Oslo, den danske sopranen Sine Bundgaard og meg som synger basspartiet, sier frilanser Magne.

Sandefjord og Tønsberg

Forestillingen blir spilt i Hjertnes lørdag og i Osberg kulturhus søndag og det er kantor i Sandefjord kunst- og kulturkirke, Svein Rustad, som er dirigent.

– Vi skulle så gjerne vært i Bølgen også, men der er det ikke plass til 200 mennesker på scenen samtidig. Men jeg håper vi kan komme til Larvik neste år, men en ny oppsetning, legger Magne Fremmerlid til.

Han gir seg imidlertid ikke med Vestfold etter denne helga. I hele tre uker skal han opptre på diverse små- og større scener i fylket som et ledd i MiSK, Musikk i Sandejord Kirkes festdager. Aller mest ser han fram til minnekonserten for avdøde Per Tveit, drivkraften bak Sandefjords kirkemusikalske liv.

– Den er fredag 27, oktober, og her vil både biskop Per Arne Dahl og Hvalkjeften bidra. Alt overskuddet fra konserten går til støtte for unge musikere fra hele Vestfold, sier Fremmerlid.

Men først er det Giuseppe Verdi og hans katolske dødsmesse – Requiem.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken