Flyktningkatastrofen er i alle medier, bilder av døde barn som skylles i land vekker sterke følelser.

– Jeg har tenkt mye på dette. Det er så mange som gjør noe, bidrar. Men hva kan jeg gjøre. Så dukket dette initiativet opp, sier Liv Neslowe som sammen med Bandene Bellman og Middlewood, Leon Jungreauthmayer, Anders Gjønnes, Hedda Aronssen, Line Kaupang og Anders Thoresen, byr på en støttekonsert torsdag kveld.

I tillegg kommer syriske Diana og Raham og forteller litt om deres bakgrunn, og hvordan det var å komme som flyktning til Norge og Larvik.

Alt hjelper

– Dette er det vi kan bidra med nå. Penger hjelper. Alle inntekter denne kvelden går til Flyktninghjelpen. I tillegg har vi satt opp en egen nettside som heter «Larviksdugnad for Flyktninghjelpen». Der kan alle sette inn penger. Alle som ikke kan komme hit på torsdag, forteller Line Kaupang.

I Stavern er det et åpent møte for politikere på samme tid. Der har arrangørene valgt å sette opp en bøtte til innsamlingen.

– De syntes det var lurt, siden arrangementene var samtidig, sier Lucy Odberg som hjelper til med arrangementet i forkant.

Mange lokale artister ville gjerne være med, men ikke alle kunne.

– Jeg har egentlig bare ventet på dette, og ble så glad når jeg ble oppringt, forteller Anders Gjønnes.

Det koster ingenting å komme inn på konserten i Munken denne uken.

– Alle bidrar med den summen de vil. Enten i innsamlingen der og da, eller på nettsiden, sier arrangørene.

Initiativ som sprer seg

– En musikerbekjent i Trøndelag ble inspirert av arrangementet, og arrangerer et lignede arrangement i Trondheim i neste uke, forteller Hedda Aronssen som tok initiativ til denne konserten.

Også andre artister landet rundt bidrar på forskjellige måter. Kjente navn som Åge Aleksandersen og bandet Violet Road gir deler av honorarene sine for å hjelpe flyktningene. Og oppfordrer andre artister til å gjøre det samme.

ARTISTER

BELLMAN

MIDDLEWOOD

LEON JUNGREUTHMAYER

ANDERS GJØNNES

HEDDA ARONSSEN

LINE KAUPANG

ANDERS THORESEN

LIV NESLOWE