– Jeg tegner helst rock´n roll

Kirsti Biseth har portrettert den verdenskjente musikeren David Bowie som døde tidligere i år.

Kirsti Biseth har portrettert den verdenskjente musikeren David Bowie som døde tidligere i år.

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Kirsti Biseth tar fram tegneblokka må hun også høre på musikk. Og da helst musikken til de hun sitter og tegner.

DEL

Det er høyt under taket i leiligheten hennes på Tollerodden. På veggene henger fire gitarer og en bass og vitner om at jeg bor et musikkinteressert menneske.

– Jeg tegner stort sett bare det jeg liker. Det vil si mye fra rockesjangeren. Gjerne fra 70- og 80 tallet. Det blir ikke så mye Justin Bieber, ler Kirsti Biseth.

LES OGSÅ: Vikingene skal få turistene til Vestfold

Levd liv

Kirsti Biseth tar fram en stor portefølje og blar i sorthvitt tegninger med hennes signatur. Motivene viser internasjonale musikere. Bowie, Bono, Morrison og Moore.

Men også tegninger av lokale musikere. Og veldig mange hender?

– Jeg liker å tegne hender. Mange tror det er så vanskelig, men det er vanskeligere å tegne en gitar, mener jeg. Skikkelig «rock´n roll-hender» der blodårene nærmeste kommer ut, det liker jeg. Det skal være et levd liv, sier Kirsti Biseth.

Når Kirsti tar fram tegneblokka, gjerne utover de sene nattetimer, må hun også høre på musikk. Gjerne det hun tegner.

Jeg er vanligvis ikke en tålmodig person, men når jeg tegner kan jeg bruke mellom 15 og 20 timer på en tegning, sier Kirsti Biseth.

Jeg er vanligvis ikke en tålmodig person, men når jeg tegner kan jeg bruke mellom 15 og 20 timer på en tegning, sier Kirsti Biseth. Foto:

LES OGSÅ: - En hyllest til Larvik

47-åringen kommer opprinnelig fra Oslo, men tilbrakte hver eneste sommer på campingferie i Stavern.  

– Da jeg var 15 år sto jeg på Bøkkerfjellet og sa til moren min: En dag skal jeg bo her, sier hun.

Det skulle ta noen år før adressen ble Larvik, men for to år siden kjøpte hun leilighet på Tollerodden der hun i dag bor sammen med sønnen Max.

Mange ble overrasket de så at Kirsti Biseth har talent for tegning. - Det er egentlig foto jeg driver mest med, sier hun.

Mange ble overrasket de så at Kirsti Biseth har talent for tegning. - Det er egentlig foto jeg driver mest med, sier hun. Foto:

Mini-utstilling på Close Up

Tegningene til Kirsti Biseth er trykket opp og henger nå utstilt på Close Up på Torget. Her står hun sammen med musiker Kai Bakke som i følge Biseth har «rock´n roll hender» det er interessant å tegne.

Tegningene til Kirsti Biseth er trykket opp og henger nå utstilt på Close Up på Torget. Her står hun sammen med musiker Kai Bakke som i følge Biseth har «rock´n roll hender» det er interessant å tegne. Foto:

Tegning er noe hun har drevet med hele livet i «rykk og napp». Da hun tok opp igjen gråblyanten i våres og la ut noen av verkene på facebookgruppen «Biseth´s musikalske streker» var det flere som ble overrasket. Og ikke minst – ga god respons. 

– Det er først og fremst foto jeg driver med. Jeg jobber som frilansfotograf og tar mye konsertbilder. Jeg tror jeg kjenner til de fleste musikerne her i byen, sier Kirsti.

Flere av hendene som er «portrettert» med gråblyant tilhører Larviksmusiker Kai Bakke.

– Når han spiller i tre timer, da skjer det et eller annet med hendene som gjør de veldige interessante å tegne, sier hun.

Tidligere i høst ble hun kontaktet av LOS digital med spørsmål om de kunne trykke opp tegningene på aluminiumsplater og henge de opp på Close Up.

– Jeg har aldri trykket tegningene mine før, så det er veldig spennende samarbeidsprosjekt, sier hun.

– Også er det moro at flere får sett det jeg jobber med.

Artikkeltags