Årets utgave av Stavernfestivalen starter opp i dag. Endelig skal Stavernsveien atter bugne av unge så vel som gamle.
Det blir fyll, det blir forelskelse, det blir køer, det blir støy, det blir glede, det blir opplevelse for alle aldre, ifølge festivalledelsen.

Men, er årets festival så veldig ulik tidligere festivaler?

La oss leke litt med artister og låter.

De kommer fra nær og fjern, noen via tog, andre via bil, men svært få tar Kamelen. De vil finne kjærligheten under et Peach Tree, mens de lytter til en gjeng synge om å Sitte På En Brygge Og Høre På «Bygget».

Når de ligger der på golfplenen med en kald øl i plastbeger og skuer utover scener og horisonter, vil de tenke at dette er Det Vackraste Världen Har sett. Når du drister deg til toppen av pariserhjulet vil du utvilsomt få en A-HA opplevelse.

Inne på Premium-området vil rødvinsmarinerte middelaldrende kvinner forveksle Girl In Red med Lady In Red, det blir ingen Chris de Burgh som flørter når solen starter på kveldens nedadgående kurve torsdag.

Tusenvis av antrekk vil farge naboplenen til Plantasjen, hvor hovedtemaet er Du E Ikke Som De Andre. Det er litt kult!

Guttegjenger samles rundt midtsirkelen, håpefulle i blikket mens de betrakter de unge flotte jentene og tenker Hvorfor Er Du Så Alene, Når Du Er Så Jævla Digg, Yeah.

Før lysene slukkes natt til søndag, vil alt fra kjente til ukjente DJs, sommerartister, musikkartister, rappere og forhistoriske superstjerner ha fylt scenekanten. I tillegg gir det en sårt tiltrengt økonomisk innsprøytning til ulike bedrifter og arbeidstakere.

Det er ikke noe nyskapende med årets festival sammenlignet med tidligere år, foruten festivalpublikummet og festivalledelsen. Verken nedslagsfelt eller retningen i det musikalske landskapet.

Pulsen som sirkuset bringer til vår by er derimot upåklagelig, det er forfriskende og velkommen tilbake!